- Kanskje tar jeg meg en øl i Bergen i morgen

Sier Bruce Springsteen. I kveld lover han et nytt show.

DET ER IKKE ET MYSTERIUM Å LAGE LÅTER: Mener Bruce Springsteen, som bare setter seg ned med gitaren. Alle foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet.
DET ER IKKE ET MYSTERIUM Å LAGE LÅTER: Mener Bruce Springsteen, som bare setter seg ned med gitaren. Alle foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet.Vis mer

||| BERGEN/OSLO (Dagbladet.no):En smule forsinket på grunn av bergenstrafikken, ankom endelig Bruce Springsteen SAS-hotellet i Bergen i kveld.

Så å si på slaget klokka seks kjørte bilkortesjen fram foran hotellet. Til tross for at han nettopp hadde fløyet fra Stockholm, så var det en Springsteen i toppform som ønsket pressen velkommen.

- Jeg er veldig opplagt, og gleder meg til kveldens konsert. Om jeg er sliten? Nei, dette er mer enn en jobb. Det er morsomt, en dedikasjon, en kjærlighet, sa Springsteen.

- Ikke et mysterium
Han lovet et annet show enn de tre som han hadde underholdt söta bror med.

- Showet varierer fra gang til gang, og jeg pleier å bytte ut store deler av repertoaret, sa Springsteen, som også la ut om selve låtskrivingsprosessen:

- Det er ikke et mysterium å lage låter. Det er bare å sette seg ned, og så enten kommer det, eller så gjør det ikke. Det er det låtskriving handler om.

- Har lidd
Springsteen, som er en ihuga fan av Barack Obama, benyttet også sjansen til å skryte litt av den amerikanske presidenten.

LANDET I NORGE I ETTERMIDDAG: Med privatfly på militært område. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
LANDET I NORGE I ETTERMIDDAG: Med privatfly på militært område. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer

- Det var på tide med forandring. Folk i USA og ellers har lidd under særdeles dårlig lederskap og en katastrofal utenrikspolitikk i mange år nå. Vi må få motsetningene til å opphøre, erklærte Spingsteen.

- Det er også viktig å inkludere det muslimske samfunnet.

Skal sove?
The Boss hadde - ikke overraskende - bare lovord å komme med om konsertbyen.

- Det er en vakker by, og jeg så både fjell og fjorder under innlandingen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal i morgen. Som regel pleier jeg å sove dagen etter konserten, og jeg tilbringer ofte mye tid på hotellet. Men det kan nok hende at jeg går ut og tar meg en øl med de lokale.

- Kanskje tar jeg meg en øl i Bergen i morgen