MGP-finalen 2020

Kantar-ekspert om MGP: Stor feilmargin

NRK føler seg sikre på at Ulrikke Brandstorp er riktig vinner av MGP. Nils Petter Strømmen mener finalen kunne ha fått et helt annet utfall dersom det norske folk fikk bestemme.

VANT: Til tross for stemmekaoset var det forhåndsfavoritten Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg som tok seieren. Video: NRK / Marie Røssland, Dagbladet TV. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): - Vi synes dette er veldig leit, og vi beklager at det ble sånn, men vi føler oss trygge på at det er den riktige vinneren som står igjen.

Det sier konstituert kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen etter lørdagens finale i MGP, der Ulrikke Brandstorp stakk av med seieren.

I en lengre periode var det umulig for publikum å stemme på sin favoritt. Det gjorde at NRK gikk for plan B, der en såkalt «folkejury» på 30 personer bestemte hvilke fire innslag som gikk videre til sølvfinalen.

Fra sølvfinalen til vinneren ble kåret, var det det norske folk som stemte, opplyser MGP-prosjektleder Stig Karlsen overfor Dagbladet.

Han føler seg trygg på at Brandstorp er en «verdig vinner».

Karlsen forklarer at folkejuryen ble satt sammen på slik en måte at de er representative for det norske folk.

Nils Petter Strømmen, seniorrådgiver i innsikts- og rådgivningsselskapet Kantar, mener imidlertid at NRK ikke har grunn til å være altfor skråsikre på kveldens utfall.

Feilmargin

- Hvis NRK mener at disse 30 personene skal få bestemme, er det fair enough, det. Men da kan man ikke være helt sikker på at det er den rette vinneren, hvis den rette vinneren er den som det norske folk ville stemt fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer