Anmeldelse: «Jesus Is King» - Kanye West

Kanye frelser deg ikke

Mangler gospelens euforiske kraft.

EGOFRITT: Kanye West gir slipp på sitt velkjente ego på albumet «Jesus Is King» Foto: Universal Music
EGOFRITT: Kanye West gir slipp på sitt velkjente ego på albumet «Jesus Is King» Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Da Kanye West i januar startet sine ukentlige Sunday Service-samlinger, var det for mange et tegn på at det hadde klikka helt for den bipolare superstjernen.

I vårt progressive og sekulariserte samfunn er det nemlig to ting man ikke gjør uten å ha en skrue løs i hodet – snakke positivt om Donald Trump og gi seg hen til Jesus. Og Kanye har altså gjort seg «skyldig» i begge deler.

42-åringens nære bånd til kristendommen er derimot ikke et nytt fenomen. Helt siden utgivelsen av klassikeren «Jesus Walk» i 2004 har han omtalt Jesus som sin frelser, og årets gospelfokus er derfor mer enn optimalisering av Kanyes kristne tro enn at han har blitt født på nytt.

I større grad handler det heller om å legge fra seg kravene fra livets andre guder – stolthet, penger, berømmelse og ikke minst ego. Utført i praksis på åpningssporet til niendealbumet «Jesus Is King», hvor Sunday Service-koret lovpriser Gud uten vokal fra Kanye selv. Som for å vise at det bare finnes én hovedperson her.

De oppløftende tonene til tross, er «Jesus Is King» alt annet enn et typisk gospelalbum. «Selah», «Follow God», «Closed On Sunday» og «On God» er alle sammen spor innenfor den mørke, hiphop-baserte Kanye-tradisjonen, uten å følge opp det mektige inntrykket fra åpningen «Every Hour».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer