Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kanye kan vinne 10 Grammy-priser

Alicia Keys, Usher og avdøde Ray Charles kan også hente hjem en haug med Grammys.

(Dagbladet.no): Rapperen og produsenten Kanye West har hatt et strålende år. Debuten College Dropout har spilt seg til strålende kritikker, småpent salg, mye spilletid på musikk-kanalen MTV og en haug med nominasjoner og priser.

Kanye West er blant annet nominert for beste nykommer sammen med ferske stjerner som de Mexico-inspirerte country-rockerne Los Lonely Boys, popgutta Maroon 5, soultalentet Joss Stone og countrysangeren Gretchen Wilson, ifølge Grammy.org.

Mange baller i lufta

Utdelingen finner sted 13. februar i Los Angeles, og dette årets utdeling favoriserer de med mange baller i lufta.

- Årets nominasjoner gjenspeiler at stadig flere artister deltar i ulike deler av den kreative prosessen, og dessuten samarbeider med andre artister på tvers av sjangere, sier Neil Portnow, presidenten i The Recording Academy, organisasjon bak Grammy-prisene.

Fra Green Day til Usher

I kategorien Årets album konkurrerer Kanye West med en rekke andre storsamlere av nominasjoner. Det blir enten hans College Dropout, Genius Loves Company med Ray Charles pluss diverse artister, American Idiot av Green Day, Alicia Keys sitt album The Diary of Alicia Keys eller Ushers Confessions, som stikker av med Grammy for beste album.

Green Day fikk seks nominasjoner. Andre Grammy-populære rockere er Velvet Revolver og Elvis Costello & The Imposters. I r\'n\'b finner du en rekke kjente artister som Prince, Janet Jackson, R. Kelly, Destiny\'s Child i tillegg til nevnte Usher, Ray Charles og Alicia Keys.

  • Den norske pianisten Leif Ove Andsnes er nominerte til Grammy for beste kammermusikk-opptreden for Bartók: Violin Sonatas Nos. 1 & 2.
  • Jan Garbarek kan hente hjem en Grammy for årets samtids-jazzplate med skiva In Praise Of Dreams. Dessuten spiller han på Mansurian: Monodia, som er nominert i kategorien årets produsent, klassisk.
  • Alle de nominerte
NOMINERT: Kanye West er niminert til hele ti Grammys.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media