Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kanye West angrep Beyoncé og Jay-Z, og stormet av scenen: -  Ikke send drapsmenn for å ta meg, Jay-Z!

Nytt utbrudd.

VENNER ELLER FIENDER?: Kanye West gikk blant annet til angrep på Jay-Z under en konsert i California i natt. Her er de sammen på scenen ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
VENNER ELLER FIENDER?: Kanye West gikk blant annet til angrep på Jay-Z under en konsert i California i natt. Her er de sammen på scenen ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kanye West har vært Kanye West igjen.

Under nattas konsert i Sacramento i California stormet han av scenen etter fire låter og et 30 minutters usammenhengende utbrudd.

Før West lot publikummet sitt i stikken, rakk han imidlertid å angripe ekteparet Jay-Z og Beyoncé, skriver NME.

Prisanklager

Rapperen antydet blant annet at Beyoncé hadde nektet å opptre på MTV Video Music Awards tidligere i år dersom hun ikke vant prisen for beste musikkvideo foran Drake og West selv.

- Jeg ble lei meg, Beyoncé! Jeg hørte nemlig at du ikke ville opptre dersom du ikke vant prisen foran meg og «Hotline Bling». Vi er alle flotte folk, vi er alle likeverdige. Men noen ganger blir ting for politisk og vi glemmer hvem vi er - bare fordi vi vil vinne. Men fuck det å vinne. Fuck å se kul ut. Fuck å se kul ut. Fuck å være kul. Fuck alt det der, sa West fra scenen.

Han sa også at han ikke har hørt fra kompis og kollega Jay-Z, Beyoncés ektemann, på ei god stund.

- Jeg har blitt sendt hit for å fortelle dere min sannhet - til tross for at jeg risikerer livet mitt, min egen suksess, min egen karriere, ved å gjøre det. Ring meg, Jay-Z, min bror. Du har fremdeles ikke ringt meg! Jay-Z, ring meg! Jeg vet du har drapsmenn tilgjengelig. Vær så snill og ikke send dem for å ta meg. Bare ring meg. Snakk til meg som en mann!

Etter utbruddet sprang West av scenen. Da hadde han bare spilt fire låter, ifølge NME.

Stemte ikke

Episoden kom bare to dager etter konserten i San Jose i California, hvor han sa at han ville stemt på Donald Trump om han hadde brukt stemmeretten sin i år.

- Jeg stemte ikke, men hadde jeg stemt, ville jeg stemt på Trump, sa West fra scenen, ifølge CNN.

Støtten til Trump kom mellom låter under en konsert ei drøy uke etter valget. Store deler av publikum svarte med høylytt buing.

I sosiale medier er mange rasende på West for å støtte den kontroversielle, påtroppende presidenten. West brukte også en figur som liknet Trump naken i videoen til låta «Famous» som kom ut tidligere i år.

Også nåværende president, Barack Obama, fikk i fjor med seg den eksentriske artistens politiske ambisjoner og spøkte med det.

- Kanye West stiller til valg...som speaker i Representantenes Hus. Det kan ikke bli merkeligere enn dette, sa Obama.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media