Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kanye West bruker norsk kristenmusikk til å synge om «money, pussy, alcohol»

- Ikke akkurat sjelenes glade pilgrimssang.

KIRKEN MØTER KANYE: Det er uvisst hvor Kanye West har kommet over den hittil nokså  ukjente norske samleplata «Lukk opp kirkens dører». Foto: NTB Scanpix / Amazon
KIRKEN MØTER KANYE: Det er uvisst hvor Kanye West har kommet over den hittil nokså ukjente norske samleplata «Lukk opp kirkens dører». Foto: NTB Scanpix / Amazon Vis mer

(Dagbladet): Rapperen Pusha T ga før helga ut låta «M.P.A.», med blant andre Kanye West, A$AP Rocky og The-Dream.

Nå viser det seg at den stjernespekkede gjengen har brukt et sample fra den norske kristenfunkgruppa Good News' over 40 år gamle låt «Konkusjon» til akkompagnere messinga deres om «money, pussy, alcohol».

Lars Mørch Finborud, som driver plateselskapet Plastic Strip Press, ga i 2011 ut en samleplate kalt «Lukk opp kirkens dører» med norsk kristenmusikk fra 70- og 80-tallet. 

- Jeg fikk en telefon fra USA for en stund siden om at J. Cole og Kanye West, som har produsert låten, hadde hentet sampelet fra CD-versjonen av «Lukk opp kirkens dører»-samleren. De lurte på om jeg eide publishing, men jeg sendte dem videre til Plateselskapet JOY/Klango som eier rettighetene, skriver Finborud på Facebook.

Nøyaktig hvordan Kanye West kom over den norske låta er ikke kjent, men både West og Che Pope, som også står oppført som produsent, har tette bånd til både norsk musikkbransje og den norske artisten Cashmere Cat.

«M.P.A.» er en av låtene på Pusha Ts siste album «King Push - Darkest Before Dawn: The Prelude», som har fått strålende kritikker.

Det kan altså se ut som at det går mot ei fin jul med gode nyheter for en gjeng nordmenn som har blitt bragt ut til allmuen via en av verdens største artister.

Eller som Finborud skriver på Facebook:

- Håper det er noen glade musikere i Ålesund i jula, selv om «Money. Pussy. Alcohol» ikke akkurat er sjelenes glade pilgrimssang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media