Kanye West har spilt inn øksedrapscene fra «American Psycho»

Med sin egne lille egosentriske vri.

(Dagbladet): Som man kanskje har fått med seg, så slapp Kanye West sitt sjette album, «Yeezus», i dag.

Rapperen hadde ikke sluppet noen singler på forhånd og hadde vært like lite talefør om prosjektet som en tryllekunstner om triksene sine før albumet var tilgjengelig for allmuen.

Den siste uken gikk det rykter om at Kanye West hadde spilt inn en scene fra Bret Easton Ellis-romanen «American Psycho» som en liten reklamesnutt som skulle legges ut på hjemmesiden hans. Og ryktene stemte.

Snutten som er spilt inn ligger tett opp mot slik regissør Mary Harron så for seg scenen i den allerede eksisterende filmversjonen av «American Psycho», der Patrick Bateman, i Christian Bales skikkelse, tar livet av kollegaen Paul Allen med øks mens han forklarer hvorfor Huey Lewis & the News' «Fore» er et bra album.

I Kanye Wests versjon er Christian Bale og Jared Leto byttet ut med Kourtney Kardashians kjæreste Scott Disick og Kim Kardashians bestevenn Jonathan Cheban. I tillegg er Huey Lewis & the News' «Fore» erstattet med - selvfølgelig - Kanye Wests egen «Yeezus».

Litt ironisk er det jo selvfølgelig at rapperen velger å bruke en scene fra en bok som kritiserer konsumkulturen til å promotere et produkt. I Kanye Wests tilfelle er det nok umulig å vite om det er tilsiktet eller ikke.

Bret Easton Ellis skrev på Twitter i dag at han også skrev promoen for rapperen, men at det ikke var mye av det som ble brukt i den endelige videoen.

ORIGINALEN: Christian Bale som Patrick Bateman.
ORIGINALEN: Christian Bale som Patrick Bateman. Vis mer