Kanye West lager film

Nok en rapper foran kamera.

Kanye West er en av verdens mest anerkjente rapartister. Nå skal han prøve å ta med suksessen over til filmen, og har planer om å lage en film basert på egen musikk, melder New Line Cinema, som skal produsere filmen.

West skal også selv være med i filmen, som setter seg fore å «sammenfatte Wests visjoner med en gruppe fantastiske filmskapere, for å skape det som vil bli en enestående opplevelse», sier produsent Richard Brown, ifølge Associated Press.

Dersom rapperen klarer å gjenskape suksessen han har hatt med musikk, blir filmen riktig så bra. West har til nå vunnet til sammen seks Grammy-priser for «The College Dropout» og «Late Registration».

Han er langt fra den første rapperen som går til filmen.

50 cent er aktuell med «Get Rich or Die Tryin\'», som er basert på hans liv og vei til suksess. Han har tidligere sagt at det kan være aktuelt å lage flere filmer, forutsatt at noen kommer opp med en historie som er like spennende som livet hans.

«8 mile» er filmen til Eminem, som handler om en ung rapper i Detroit som bruker musikken bekjempe sinne og en vanskelig sosial status.

Dr. Dre er Eminems musikalske veileder og partner. Også han har vært med på filmer, for eksempel «Training Day», som har Denzel Washington i hovedrollen.

Også artister som Ice-T, Ice Cube og Tupac Shakur har deltatt i spillefilmer.

Suksess også på lerretet? Kanye West tar med seg visjonene sine, og lager film. Foto: Scanpix
Suksess også på lerretet? Kanye West tar med seg visjonene sine, og lager film. Foto: Scanpix Vis mer

Mange av rappernes filmer har blitt forbigått i stillhet, som for eksempel Vanilla Ices «Cool as Ice», som er en hiphop-versjon av den legendariske «Rotløs ungdom». Vanilla Ice spiller John Van Owen, som kommer til byen på sin neongule motorsykkel for å glede ungdommene og irritere foreldrene. Filmen inneholder også en opptreden av Naomi Campbell. Til tross for sin originale historie og sine dyktige skuespillere, har filmen ikke mottatt noen store priser.

Hva synes du om musikere i film?