Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kanye West til Øyafestivalen

Og spiller i Bergen dagen før.

KOMMER TIL ØYA: Kanye West. REUTERS/Danny Moloshok/Scanpix
KOMMER TIL ØYA: Kanye West. REUTERS/Danny Moloshok/Scanpix Vis mer

Den amerikanske rapperen og hiphopmogulen Kanye West hadde et godt år i fjor med utgivelsen av kritikerroste «My Beautiful Dark Twisted Fantasy».

Albumet, som Dagbladet kåret som det beste av alle 2010-utgivelsene, fikk terningkast seks av vår anmelder Eirik Kydland. Han skrev følgende:

- Albumet pusher grensene for hva rap kan være, musikalsk og tematisk. Dette er musikk som beveger og setter i gang tankerekker, låter som fenger samtidig som de har dybde og detaljrikdom.

Nå kan den Oslo-baserte Øyafestivalen melde at de har booket Kanye West til sommerens festival, der han tropper opp 10. august «med nytt og gammelt materiale i bagasjen.»

Også dagen før, 9. august, spiller Kanye West på Bergenhus Festning i Bergen.
- Vi har venta en stund på å få bekreftet dette, og endelig er det i boks, sier Øyafestivalens pr-sjef Jonas Prangerød til Dagbladet.

- Dette kan vel sies å bli det største trekkplasteret for mange til sommerens festival?

- Kanye er en artist mange har gledet seg til å oppleve i Norge - det ser vi jo på de umiddelbare tilbakemeldingene fra publikum på sosiale medier etter at vi slapp nyheten. Jeg tror man trygt kan si at han er den største stjerna i programmet.

- Har dere fått noe inntrykk av hva han vil spille?

- Han veit vel knapt sjøl hva han skal spille i august, men vi vet jo at han sitter på materiale som ennå ikke er innspilt - samt at han har et veldig kritikerrost album fra i fjor. Jeg tror nok folk kan forvente å høre det de ønsker å høre, sier Prangerød.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media