Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kaos for «Hobbiten»-premieren

Er «Ringenes Herre»-forløperen virkelig utsatt til 2013?

REPRISE:  Skuespiller Ian McKellen skal gjenta «Ringenes Herre»-rollen som Gandalf i de to «Hobbiten»-filmene. Foto: SF Norge
REPRISE: Skuespiller Ian McKellen skal gjenta «Ringenes Herre»-rollen som Gandalf i de to «Hobbiten»-filmene. Foto: SF Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| «Ringenes Herre»-fans verden over fikk en gedigen nedtur onsdag, det det ble annonsert at de to «Hobbiten»-filmene først ville få premiere i 2013 og 2014.

Det var USA-distributøren Warner Bros og kinoselskapet IMAX Corporation som slapp nyheten i en pressemelding der de fortalte hvilke filmer Warner Bros vil slippe på IMAX-kinoer de neste åra.

De to «Hobbiten»-filmene, som finner sted før «Ringenes Herre»-filmene og forteller historien om hvordan Bilbo finner den ene herskerringen, skulle opprinnelig få premiere i 2011.

To års utsettelse var derfor tungt å svelge for allerede sulteforede Tolkien-elskere.

Desto større ble lettelsen da pressemeldingen seinere på dagen viste seg å være feil.

Filmene er nå planlagt å få premiere i 2012 og 2013.

Skylder 20 mrdSelv om det dermed later til at det ikke blir like lenge å vente på filmene som først fryktet, er det fortsatt flere usikkerhetsmomenter som kan skape problemer for regissør Guillermo del Toro og produsent Peter Jackson.

Særlig volder de store økonomiske vanskelighetene til filmstudioet MGM, som co-produserer filmen, bekymring.

Med en gjeld på nærmere 20 mrd kroner er selskapet nær konkurs. Pengeproblemene gjorde at MGM forrige uke måtte utsette den neste filmen i sin andre store franchise, James Bond-serien, på ubestemt tid.

Dersom selskapet nå må selge rettighetene til «Hobbiten» for å overleve økonomisk, vil det kunne føre til ytterligere utsettelser.

Skuespilleren Ian McKellen, som skal gjenta rollen som Gandalf fra «Ringenes Herre»-triologien, fortalte tidligere i år på sin offisielle hjemmeside at innspillingen av «Hobbiten» skulle begynne i sommer.

Nå står det bare at innspillingen vil starte på et ennå ikke offentliggjort tidspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!