Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kaos før Oscar. Nominert regissør nekter å komme

Asghar Farhadi boikotter utdelingen på grunn av Donald Trumps innreiseforbud. 

DROPPER OSCAR: «The Salesman»-regissør Asghar Farhadi kommer ikke på Oscar-utdelingen den 26. februar. Foto: NTB Scanpix
DROPPER OSCAR: «The Salesman»-regissør Asghar Farhadi kommer ikke på Oscar-utdelingen den 26. februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den iranske regissøren Asghar Farhadi er nominert til Oscar for filmen «The Salesman», en pris han er blant favorittene til å vinne.

Han vil imidlertid ikke være til stede i Los Angeles for å hente en eventuell pris.

Det har de siste dagene vært full forvirring rundt om iraneren får lov til å reise inn i USA. Dette på grunn av president Donald Trumps innreiseforbud for personer fra sju land der majoriteten av befolkningen er muslimer - deriblant Iran.

Uaktuelt selv med unntak

Nå setter imidlertid Farhadi selv en stopper for spekulasjonene ved å boikotte utdelinga, kommer det fram i en pressemelding formidlet av New York Times.

Her skriver han at det uansett ville vært uaktuelt for ham å være til stede selv om amerikanske myndigheter hadde gjort et unntak og latt ham komme inn i landet.

«The Salesman» handler om et skuespillerpar som går gjennom ekteskapsproblemer. Hovedrolleinnehaver Shahab Hosseini tok hjem prisen for beste skuespiller under Cannes, der Farhadi vant prisen for beste manus.

Prisbelønt

Farhadi har tidligere vunnet både Golden Globe og Oscar for filmen «A Separation» fra 2012.

«The Salesman» er nå altså Oscar-nominert i kategorien beste fremmedspråklige film sammen med tyske «Min pappa Toni Erdmann», danske «Under sanden», australske «Tanna» og svenske «En mann ved navn Ove».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media