KOMMENTARER

Fergefri E39:

Kaos i Bergen. Godt for landet

E39 må stenges og folk oppfordres til å ta båt til Bergen. Det er en dårlig dag for vestlandshovedstaden, men en god dag for landet.

KORK PÅ E39: Bergensere våknet til trafikkaos i dag tidlig. E39 er stengt inn mot sentrum etter en kolossal vannlekkasje. Politiet frykter at E39 kan kollapse. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KORK PÅ E39: Bergensere våknet til trafikkaos i dag tidlig. E39 er stengt inn mot sentrum etter en kolossal vannlekkasje. Politiet frykter at E39 kan kollapse. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

En vannledning sprakk, og satte i morges hele Bergen og omegn på hodet. Eller skal vi si på beina. Mange som skulle inn til byen ble nødt til å ta beina fatt da E39 måtte stenges fordi det var fare for at den ville bli vasket vekk. I tillegg ble de som kunne oppfordret til å ta båten inn til Bergen. Sjøveien kan vise til gode tradisjoner på Vestlandet, nå fikk den en liten revansje.

Det ble altså en dårlig dag for Bergen, men en veldig god dag for noen alvorsord om det gigantomane milliardprosjektet «ferjefri E39». I fjordlandet Norge står drømmen om en ferjefri europavei langs kysten fra Kristiansand til Trondheim som en fornektelse av realitetene i fire dimensjoner: Mot geografiske forutsetninger, mot økonomiske forutsetninger, mot natur og mot miljø.

Det sier seg selv at dette fantasifosteret til slutt måtte slå sprekker. Det gjør det ettertrykkelig i disse dager.

Venstre sier nå at de vil vrake prosjektet, og får støtte i deler av opposisjonen. Selv i Statens vegvesen begynner de å miste troa. Økonomidirektør Bjørn Grimsrud sier det eneste fornuftige: De vil vurdere kostnaden ved hvert enkelt prosjekt langs E39 på ny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer