Kaos med E-type

STAVANGER (Dagbladet): Svenske E-types første konsert etter platelanseringa var nær ved å bli en skandale. Inne i lokalet var lyden elendig, og på utsiden sto over 1000 skuffede fans som ble snytt for møtet med sin helt.

To tenåringsjenter besvimte i trengselen utenfor kjøpesenteret, ei fikk skrubbsår, og det ble skader på en bil. Årsaken til kaoset var at Kvadrat-senterets ledelse feilberegnet svenske Bo Herman Erik Eriksson popularitet.

Flere tusen publikummere ville fått plass i det tomme butikklokalet, men ledelsen gjorde bare plass til 1000 publikummere. Over dobbelt så mange møtte fram. Resultatet ble kaos.

«Dumt»

Trengselen og uhellene førte til at den planlagte signeringen av E-type-effekter ble avlyst. I tillegg skapte betongveggene i lokalet så mye gjenklang at lyden ble til en eneste grøt. Fem minutter etter konserten spøkte bandet med at de fremdeles kunne høre seg selv spille.

Og når mangelfulle sikkerhetstiltak førte til at publikum ble tvunget til å sitte ned under konserten, hadde ikke E-type det beste utgangspunktet. At tenåringene likevel var i kok mot slutten av konserten, forteller litt om dance-artistens popularitet.

- Dette var dumt. Men vi trodde ikke at E-type ville trekke så mye folk. Mange ble skuffet da de ikke kom inn, sier senterleder Astrid Sjurseike.

- Lyden var heller ikke noe særlig?
- Jeg tviler på om vi bruker dette lokalet til konserter flere ganger, sier senterlederen.

Heavyrocker

Hovedpersonen selv er tilbakeholden med kritikk av Kvadrat. E-type valgte å fokusere på den gode mottakelsen han har fått i Norge. 20 000 forhåndssolgte plater og fans i ekstase under hitene «Angels crying» og «Here I go again» ga mersmak. Nå undersøker man mulighetene for en norgesturné.

Den tidligere heavyrockeren har gjort det strålende i hjemlandet de siste åra med sin hyperkommersielle og allsangvennlige dansemusikk.

<B>TRANGT:</B> Svenske E-types i Kvadrat-sentret i Stavanger endte med kaos.