Kaos om Craig-avlysninger

Spiller likevel på Lost Weekend.

(Dagbladet.no): Det ble store presseoppslag - ikke minst i VG - da Mira Craig avlyste 18 av sommerens spillejobber.

Craig sliter med stemmen, men flere av arrangørene følte ifølge VG-artikkelen at det var urettferdig at hun først og fremst bortprioriterte de mindre jobbene. Mira Craig har nå gjort én helomvending, og spiller likevel på Lost Weekend-festivalen på Askøy utenfor Bergen.

- Det har kommet ut mye feilinformasjon i denne saken, som har gjort stor skade, sier Craig til Dagbladet.no.

- Raste aldri

Tom Johannesen i Lost Weekend er fornøyd med at Craig nå spiller.

- Vi fullførte dialogen, og tilpasset oss ved å flytte konserten én dag, til 4. august. Jeg vil gjerne poengtere at jeg aldri «raste» mot Mira Craig. Jeg har ikke rast siden 1999, da jeg ble dumpa av eks-dama. Jeg er en rolig fyr - pasifist og barne- og ungdomsarbeider, sier Johannesen.

I VG-artikkelen var tonen annerledes.

- Det er kjipt og kynisk. Det er alltid arrangørene som sitter med skjegget i postkassen i slike situasjoner. Artistene er så beskyttet, og det er vi lei av. Vår situasjon er nå én ting - vi har 50 andre artister på programmet. For arrangører som ikke har et helt festivalprogram, er det enda verre, sa han til avisa.

- Mira Craig er en positiv og hyggelig dame, med en fin telefonstemme, sier han nå.

GJØR HELOMVENDING: Mira Craig spiller likevel på Lost Weekend-festivalen i sommer. FOTO: TRULS BREKKE
GJØR HELOMVENDING: Mira Craig spiller likevel på Lost Weekend-festivalen i sommer. FOTO: TRULS BREKKE Vis mer

Fatter håp

Craig avslo først å snakke med Dagbladet.no, med begrunnelsen at hun ville hvile stemmen. Senere ringer hun likevel tilbake.

- Det går veldig opp og ned, og jeg prøver å hvile stemmen så mye som mulig. Men det er klart det kan bli krise hvis jeg overbelaster den mer. Det kan hende at jeg må operere senere, men da må jeg hvile stemmen helt i tre måneder. Jeg valgte å utsette operasjonen tidligere, fordi jeg var midt i releaseperioden, sier Craig.

Plateselskapet Bonnier Amigo og bookingbyrået Atomic Agency har nå offentliggjort en oppdatert liste over hvilke jobber Mira kan gjennomføre i vår og sommer (se faktaboks).

Flere av festivalene som i utgangspunktet var valgt bort, har fattet håp selv om de i utgangspunktet ikke står på lista.

- Bra at hun likevel spiller på Lost Weekend, og hun må gjerne si ja til oss også. Vi kan definitivt også være behjelpelige med å finne en annen dato om hun ønsker det, sier Roger Albin, bookingansvarlig ved Stavernfestivalen.