Kaos rundt innvandrerpris

Kulturprisen Panga Pamodzi Prize skulle deles ut i Oslo Konserthus, med celebre gjester, som sir Bob Geldof, tilstede. Nå er arrangementet på jakt etter nye lokaler etter økonomisk krangel med konserthuset.

Konserthuset forlangte en bankgaranti på 50000 kroner fra arrangøren til å dekke noen av sine kostnader for å stille salen til disposisjon. Da den ikke forelå i går, til tross for flere purringer, ble bestillingen kansellert.

29 billetter solgt

Panga Pamodzi Prize er ment å skulle bygge bro mellom kulturene, men forberedelsene har vært preget av uenighet - også innenfor innvandrergrupper i Norge.

Norsk Kulturråd har nølt med å fordele bevilgede prispenger på 150000 kroner, og publikumsinteressen har vært liten.
Til tross for et bebudet stjernedryss over Konserthuset og navn som Youssou N'Dour, Bjørn Eidsvåg, Bel Canto, Miriam Makeba, Stella Getz og Flava To Da Bone foruten Geldof, var det inntil i går bare solgt 29 billetter. Nå må arrangørene finne nye lokaler.

- Muligheten er liten for at prisen kan deles ut her i Oslo Konserthus, selv om de nå greier å skrape sammen en nødvendig bankgaranti. Vi har heller ikke fått noen oversikt over hvilke tekniske fasiliteter som trengs for å avvikle showet, sier Svein Eriksen.

- Sjokkert

Arrangørene bak Panga Pamodzi Prize er sjokkert og skuffet over beslutningen fra Oslo Konserthus.

- Vi jobber med å skaffe et nytt sted, men foreløpig er det uklart hvor arrangementet vil avvikles, sier initiativtaker Ken Simuyemba til Dagbladet.

- For Panga Pamodzi-prisen skal deles ut?

- Ja, vi satser på det.

PROBLEMER: Bob Geldof er en av artistene som skal delta under utdelingen av kulturprisen.