Kaos som fascinerer

Levende og kreativt sprikende tekstsamling om kulturpersonligheten Steiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forvirringen vokser tvert imot proporsjonalt med lesningen, og til slutt er den nesten total. Men kaoset er konstruktivt, og man lar seg absolutt fascinere.

Avmystifisering

Det finnes mer enn 350 verker fra Steiners hånd, i tillegg til omkring seks tusen foredrag, opprinnelig holdt uten manuskript og nedskrevet av ivrige disipler. Når Steiner så i tillegg hadde synspunkter på nær sagt alle livets aspekter, både i samfunnsmessig og åndelig forstand, ja, så forstår man at antroposofien vanskelig lar seg beskrive i enkle vendinger. Steiner ville da også selv, om det hadde vært mulig, ha skiftet navn på den antroposofiske bevegelsen hver uke, slik bokas redaktører kan fortelle:

«Dermed ville man bli tvunget til å forholde seg til innholdet, og ikke bare til en merkelapp.» Som utenforstående er merkelappen likevel det eneste man har, og forsøk på avmystifisering mottas med interesse.

Bokas redaktører velger derfor å presentere Steiner åpent og med en viss distanse - med bidrag fra blant andre Nils Christie, Cecilie Løveid, Ketil Bjørnstad, Mosse Jørgensen og mange flere. Det er således en kulturpersonlighet man viser fram, mer enn en mystisk kultfigur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer