Kaospilot blir ny nettsjef i NRK

Sindre Østgård ny sjef for nye medier.

NETTSJEF: Sindre Østgård er nyansatt sjef for nye medier i NRK. Foto: Eirik Solheim/NRKbeta under en Creative Commons-lisens.
NETTSJEF: Sindre Østgård er nyansatt sjef for nye medier i NRK. Foto: Eirik Solheim/NRKbeta under en Creative Commons-lisens. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): NRK har ansatt Sindre Østgård (31) i en nyopprettet stilling som sjef for nye medier.

Stillingen må kunne kalles en av de aller viktigste og mest utfordrende på dette feltet i Norge.

Ifølge en pressemelding har Østgård bred redaksjonell bakgrunn fra NRK og har ledet prosjekter på tvers av hele organisasjonen.

- Riktig profil- Sindre har den riktige profilen for å møte de utfordringene NRK står overfor i nye medier. Han har vist evne til å lede komplekse prosjekter og til samarbeid på tvers i NRK, sier mediesjef Øyvind Lund i NRK.

Østgård har vært prosjektleder for flere strategiske nettprosjekter i NRK, blant annet oppbyggingen av en stordesk for nrk.no.

- Vår jobb er å bidra til at NRK blir like relevant på nett som vi er på radio og tv. NRK er i angrepsposisjon når det gjelder nye medier. NRK har mye godt innhold som vi må tilgjengeliggjøre på publikums og nettets premisser. Vi må også tenke nytt om hvordan vi lager tjenester knyttet til oppdraget vårt som allmennkringkaster i nye medier, sier Østgård.Østgård er blant annet utdannet kaospilot, en bakgrunn han saktens kan få bruk for når han nå får hovedansvaret for å bringe allmennkringkasteren NRK over i nettalderen for alvor. Mange oppgaverDet er ingen liten oppgave Østgård har påtatt seg. I utlysningsteksten heter det blant annet at sjef nye medier skal ha ansvar for å utarbeide og lede strategiske prosesser som involverer nettkompetanse fra hele NRK, formidle prioriterte nettbestillinger til ulike produksjonsmiljøer, være en synlig og tydelig formidler av NRKs nettstrategi, sikre at nettvirksomheten oppleves som nyskapende, relevant og som en viktig del av NRKs samlede oppdrag og tilbud.Nye medier-sjefen skal også bistå NRKs ledelse og Kringkasting med strategisk rådgivning om nye medier, tilrettelegge for samarbeid om nettprosjekter i hele NRK og vurdere strategiske muligheter med relevante eksterne institusjoner for å utvikle NRKs nettilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer