Kaotisk avstemning: Ingen i Mentor Medier-styret får fornyet tillit

Kristin Veierød valgt til ny styreleder etter Tomas Brunegård.

GENERALFORSAMLING: Konsernsjef Per-Magne Tveiten (t.v.) og avtroppende styreleder Tomas Brunegård før generalforsamlingen i Mentor Medier i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GENERALFORSAMLING: Konsernsjef Per-Magne Tveiten (t.v.) og avtroppende styreleder Tomas Brunegård før generalforsamlingen i Mentor Medier i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en kaotisk avstemning på generalforsamlingen i Mentor Medier torsdag, ble Kristin Veierød valgt til ny styreleder etter Tomas Brunegård.

Etter en opprivende indre strid i selskapet som blant annet eier Vårt Land og 79,6 prosent av Mediehuset Dagsavisen, er det ingen i det gamle styret som får fornyet tillit.

Veierød, som i dag er partner i advokatfirmaet Hjort, ble valgt med et overveldende flertall på 96,2 prosent av stemmene, skriver Vårt Land. Hun var innstilt som ny styreleder etter et benkeforslag fra en større aksjonærgruppe. Valgkomiteens forslag til ny leder, domprost og prosjektleder Dag Nordbø ved Universitetet i Agder, ble dermed vraket.

- Vi vil ta ansvar for at Mentor Medier får et best mulig styre som reflekterer aksjonærene på bredest mulig måte.

- Vi syntes ikke det foreliggende forslaget var tilfredsstillende, og derfor har vi laget et alternativt forslag, sa direktør i Opplysningsvesenets fond (OVF), Ole-Wilhelm Meyer, til avisen før generalforsamlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer