Kapabel nattjazz

Popstjerna Morten Abel skal bryne seg på Bergens jazzpublikum i kveld. Til hjelp får han 12 blåsere.

Kveldens evenement følger i samme fotspor som Abels konsert i hjembyen Stavanger i slutten av februar. På Stavangeren stilte han med trommis Bjørge Fjordheim (Wunderkammer, Cloroform) og gitarist Inge Helland.

Brass

- Her kommer ei gammal sviske. Ei sviske som har blitt til en rosin, sa Abel på scenen den gang ifølge Stavanger Aftenblad.

Midt ut i konserten kom 12 blåsere fra Stavanger Brass Band til unnsetning og skal vi tro rapportene var ikke det dumt. En allerede kvikk Abel kviknet til enda et par hakk.

Slagere

I kveld er det de samme medmusikantene og i Bergen venter 12 blåsere. Bruker du konserten i februar som referanse kan du vente deg slagere fra Abels lange karriere: «Cries Like A Baby» fra September When perioden, Peltz-balladen «Out Of Flames» og «Be My Lover» fra soloartisten Morten Abel. Hvis du brøler høyt og lenge slenger han kanskje inn Mods-giganten «Tore Tang».

Men etter 20 år i bransjen tillater Abel seg ikke bare å se tilbake, så sjansen er stor for et par nye låter ser lyset i kveld.