Kapitals drittpakke

SKUP-prisvinner Ingun Stray Schmidt prøver å avsløre en arvesvindel i siste nummer av Kapital. Hennes artikkel er i realiteten en konstruert drittpakke.

Lege Lars Haasted. Foto: NTB Scanpix
Lege Lars Haasted. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Det er en kjent sak at publikasjoner som Kapital, Finansavisen og Dagbladet mer enn gjerne skriver om arveoppgjør. I slike saker finnes det som regel de mest pirrende detaljer og de blodigste krangler som tiltrekker seg svært mange lesere.

Arvesvindel

Undertegnede ble nylig grovt hengt ut på forsiden av Kapital med følgende tittel:

«Pleietrengende 97-åring innsatte plastisk kirurg til enearving under sin kones begravelse». Saken er også publisert i en kortere versjon av Dagbladet. En slik tittel har kun et budskap den ønsker å formidle, nemlig å få leseren til å tro at her har det foregått en arvesvindel. Skurken er til og med en plastisk kirurg, og offeret er en familie som har blitt fratatt sin rettmessige arv. En knallsak for både journalist og leserne, hadde den bare vært bygd på fakta.

Som en pappa

Å bli tildelt en arv uten slektsmessig krav oppleves for de aller fleste som en stor ære, fordi en slik arv understreker de nære bånd mellom testator og arving. I mitt tilfelle handlet arven jeg ble tildelt 14 desember 2016 nettopp om dette. Helt siden jeg fylte fem år har jeg hatt de nærmeste bånd til han som ble min farsfigur , da min biologiske far gikk bort. Knud Hemming Arbo Windfeld-Hansen var min gudfar, et menneske jeg så opp til, som ble min viktige rådgiver og som jeg respekterte dypt så lenge han levde.

Helt naturlig

Fem måneder før Knud Hemming gikk bort, ikke «rett før hans død» som Kapital hevder i sin artikkel, valgte han på eget initiativ uten påvirkning fra noen å utarbeide et nytt testament. Han skrev ned sin siste vilje for hånd, og jeg hjalp ham med å skrive det ned elektronisk. Dette kan bevitnes av andre som var tilstede. Så kontaktet han sin advokat som fullførte prosessen på en profesjonell måte. Arven bestod i all hovedsak av eiendommer.

Legeerklæring

15. april 2016 ble Knud Hemmings siste vilje skrevet inn i et testamente i samråd med hans advokat Truls Haldorsen som hjalp til med det formelle oppsettet og det ble bevitnet og undertegnet av en av Knud Hemmings nære venner og av hans personlige lege. Det ble også avgitt en legeerklæring av en annen lege om at Knud Hemming var ved sine fulle fem og mentalt var i stand til fatte sine egne beslutninger. Det er hevet over enhver tvil at det var den siste vilje Knud Hemming undertegnet i april for snart to år siden.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.