Kappet av penis på Per Ung-skulptur

Politiet uten spor.

«PAN» BLIR TIL: Her ser vi billedhogger Per Ung i arbeid med å utforme skulpturen «Pan» - nå er den blitt utsatt for hærverk. Foto: Annelise Jackbo
«PAN» BLIR TIL: Her ser vi billedhogger Per Ung i arbeid med å utforme skulpturen «Pan» - nå er den blitt utsatt for hærverk. Foto: Annelise Jackbo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kjent Per Ung-skulptur er utsatt for hærverk.

Politiet antar at penisen er skåret av med hjelp av vinkelsliper.

Pan uten pikk Det er Drammens Tidende som melder om hærverket, som skjedde i helga i Svelvik kommune. Ifølge politiet er det penisen på bronseskulpturen «Pan» i Lallaparken i Svelvik som er kuttet av.

- Skulpturen er sjelden og kostbar, og er stilt ut for allmenn pryd, uttaler lensmann Astri Johanne Holm i en pressemelding.

Per Ungs «Pan» skal være verd omlag en million kroner og er en av sju skulpturer som Svelvik kommune og distriktets næringsliv har leid av Norsk Billedhoggerforening i sommer.

En alvorlig sak Hva som har utløst hærverket, vites ikke. Politiet vil ikke spekulere, men at det kan være gjort av noen som mener at en erigert penis i vilden sky - og attpå til i friluft - er en uanstendig vederstyggelighet som vekker anstøt, kan men ikke se bort ifra.

- Politiet ser alvorlig på saken. Uansett hva man måtte mene om kunst, så må den få stå i fred, sier lensmann Holm til DT.

Tettstedet i Drammensfjorden har i en årrekke leid skulpturer, men har aldri før opplevd at kunsten er blitt utsatt for hærverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.