Anmeldelse film «Blockers»

Kappløp mot sex på skoleball

Overbeskyttende foreldre i fri dressur i «Blockers».

FORELDREANGST: At 18-åringer har sex er ubegripelig for enkelte mødre og fedre i «Blockers». Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Filmer om amerikanske tenåringer har et felles drawback – de er altfor amerikanske. De avspeiler en middelklassekultur der biler, fester og skoleball er livets høydepunkt og omdreiningsakse for alle under 20. «Blockers» er intet unntak. Skoleballet – eller «prom night» – er nesten, men bare nesten, like hjernedødt som den norske russefeiringen. Heldigvis er det kortere, så vidt nok til en hel film.

Kåte jenter

I likhet med russefeiringen er det mye ved «prom night» som er og bør forbli ukjent territorium for foreldregenerasjonen. Hva som fortæres av dop og hvilke kroppsdeler det inntas gjennom er sannsynligvis nok til å skremme livet av de fleste over 40. Det er imidlertid ikke dopen som bekymrer de pårørende i Kay Cannons komedie. Det er sexen. WTF? Har ungen min et seksualliv? Hun som nettopp lå i magen min, liksom?

Det som hever «Blockers» en millimeter eller to over den gjengse amerikanske ungdomsfilmen er et åpent og rett-på-sak syn på sex. Jenter er like kåte som gutter, like pågående og eksperimenterende. Homse, lesbe, whatever. Munnsex, analsex, foreldresex, kinky sex, ingen hever et øyenbryn. Bortsett fra filmens tre hyperaktive foreldre, da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer