Kappløpet om vaksinen

Vladimir Putin sender sin egen datter ut i førstelinja i krigen om VAKSINEN. Det forteller oss at dette handler om politikk med store bokstaver.

FØRSTEMANN?: Vladimir Putin forteller at Russland har en vaksine klar. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
FØRSTEMANN?: Vladimir Putin forteller at Russland har en vaksine klar. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En av den russiske presidenten, Vladimir Putins, døtre, er vaksinert mot corona. Tirsdag kunngjorde Putin selv nyheten om at russiske forskere har klar en vaksine som skal masseproduseres, slik at massevaksinering kan starte fra nyttår. Hvis vaksinen holder hva den lover, at den bare gir en svak feber-reaksjon, og at den gir rikelig med antistoffer mot viruset, så er dette ikke bare en russisk forsknings-triumf. Det er en politisk triumf som knapt kan måles i verken penger eller mer eller mindre framgangsrike kriger.

For kappløpet om vaksinen setter alle andre kappløp i skyggen. Kappløpet dreier seg om ikke mindre enn når verden igjen blir gjenkjennelig, om når vi igjen kan begynne å leve normale liv. For erkjennelsen begynner å trenge inn hos oss alle etter hvert som smittetallene over hele verden bare øker, og etter at de også stiger i hele Europa etter måneder med nedstenging. Erkjennelsen etter et halvt år med pesten er at vi bare får tilbake våre normale liv når vi har VAKSINEN.

Det legendariske kappløpet mellom Scott og Amundsen om å nå Sydpolen for litt over 100 år siden blir bare blåbær mot vår tids kappløp, selv om det var en av Europas nyeste og fattigste nasjoner som målte krefter med verdens største imperium. Selv kappløpet om olympisk ære blir småtterier, også da Russland satset alt, og jukset seg til olympiske triumfer da de hadde vinter-OL hjemme i 2014. For kappløpet om vaksinen er tidenes kappløp, hvis man ikke regner med de europeiske stormaktenes kappløp for 100 år siden som endte i katastrofen 1. verdenskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer