Kapret av von Trier

Bjørn Floberg skal spille mot Björk, Catherine Deneuve og Stellan Skarsgård i Lars von Triers neste film, «Dancer in the Dark».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi leter etter flere norske skuespillere som skal være med i filmen, sier Finn Gjerdrum i produksjonsselskapet Cinematographer. Selskapet ble etablert sammen med danske Zentropa i fjor høst, og «Dancer in the Dark» er den første filmen selskapet er med å produsere. Gjerdrum har også hyret den norske scenografen Kalle Juliusson. Han hadde scenografien på «Budbringeren» og «Kristin Lavransdatter».

Gjerdrum har søkt både AV-fondet og Norsk Filminstitutt om to millioner kroner i støtte til «Dancer in the Dark». Søknaden skal behandles i april. For å få støtte, har det vært en betingelse at norske kreative fagfolk skal være med på laget.

- Hva slags rolle er det Floberg skal spille?

- Det kan jeg ikke fortelle ennå.

- Kommer han til å spille i scener sammen med stjernelaget?

- Det er en veldig god og viktig rolle, for å si det sånn.

Floberg vil ikke kommentere rollen han har fått. Filmen skal spilles inn i Danmark, Tyskland og i den svenske byen Trollhättan. Zentropa står bak dogmesuksessene «Idiotene» og «Festen».

HEMMELIGHETSFULL: Bjørn Floberg får en viktig rolle i Lars von Triers neste film, «Dancer in the Dark».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer