«House of the Dragon»

Kapret hovedrolle i ny «Game of Thrones»

Den første store rollen i «House of the Dragon» er besatt. Paddy Considine er klar som kong Viserys.

<strong>«HOUSE OG DRAGON»:</strong> Paddy Considine er en prisbelønt britisk skuespiller. Han er den føste kjente skuespilleren som er annonsert til å være med i HBOs forløper til «Game of Thrones», den har fått navnet «House of the Dragon». Foto: REX/NTB
«HOUSE OG DRAGON»: Paddy Considine er en prisbelønt britisk skuespiller. Han er den føste kjente skuespilleren som er annonsert til å være med i HBOs forløper til «Game of Thrones», den har fått navnet «House of the Dragon». Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

I fjor ble siste eposide i «Game of Thrones»-dramaet vist på tv. HBO-serien har vært en av de mest populære de siste åra.

«Game of Thrones»-forløper

HBO var tidlig ute med å annonsere en oppfølger, eller en forløper, for å være helt korrekt. Handlingen i den nye serien foregår nemlig 300 år før handlingen i «Game of Thrones».

Nå har serieskaperen annonsert den første skuespilleren til serien, Paddy Considine.

«House of the Dragon» er navnet på den kommende serien, som HBO har bestilt ti episoder av - og som er basert på George R.R. Martins bok «Fire & Blood».

Kongsemne og intriger

Ifølge Variety skal Considine spille rollen som kong Viserys den første. Arvingen blir valgt til å overta den gamle kongen, Jaehaerys Targaryens, plass ved Det store råd i Harrenhal.

Visery den første er en varm, snill og anstendig mann, som bare ønsker å videreføre sin bestefars arv.

Men gode menn skaper ikke nødvendigvis store konger.

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

Den 47 år gamle britiske skuespilleren er kjent fra filmer som «The Death of Stalin», «Cinderella Man», «The Bourne Ultimatum», «In America», «Dead Man's Shoes», «The Cry of the Owl». I HBO-universet er han heller ikke ukjent, kjent fra «The Outsider» og «The Third Day» - og andre tv-roller som i «Peaky Blinders», «Informer» og «The Suspicions of Mr Whicher».

Klar i 2022

Coronapandemien har i flere måneder bremset kulturlivet, men det er forventet at serien skal være klar til å sendes en gang i 2022. Serieskaperne fortsetter nå arbeidet med å skrive, produsere og skaffe hovedrollene til serien.

Miguel Sapochnik og Ryan Condal er utøvende produsenter sammen med Martin og Vince Gerardis.

Sara Lee Hess vil også fungere som forfatter og utøvende produsent. Sapochnik skal regissere flere episoder. Han har tidligere regissert seks episoder av «Game of Thrones», inkludert «Hardhome», «Battle of the Bastards» og «Winds of Winter.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer