Kaptein Phillips og piratene blir storfilm

Columbia Pictures har kjøpt rettighetene til Maersk Alabama-dramaet.

BLIR FILM: Dramaet som utspant seg da kaptein Richard Phillips og hans Marsk Alabama ble angrepet av pirater, blir film. Her er en lykkelig Phillips hjemme igjen, og poserer sammen med datteren. Foto: AP Photo/Toby Talbot/Scanpix
BLIR FILM: Dramaet som utspant seg da kaptein Richard Phillips og hans Marsk Alabama ble angrepet av pirater, blir film. Her er en lykkelig Phillips hjemme igjen, og poserer sammen med datteren. Foto: AP Photo/Toby Talbot/ScanpixVis mer

|||

Nå kommer filmen om dagens ekte piratvirksomhet - langt vekk fra kjekke sjørøverkapteiner og seilskuter.

Columbia Pictures-studioet har kjøpt rettighetene til Richard Phillips historie, og akter å lage film om kaprerdramaet utenfor Somalia, melder Reuters.

Phillips (53) var kaptein på cargoskipet «Maersk Alabama», og overga seg selv til somaliske pirater i bytte mot at mannskapet hans fikk gå fri.

Det var i april at skipets hans ble kapret av piratene. I fem dager ble kapteinen holdt som gissel om bord i en livbåt, mens de fire piratene krevde løsepenger. Han gjorde et fluktforsøk som mislyktes, deretter slo amerikanske marinejegere til og befridde ham - mens tre av piratene ble drept.

Kaptein Phillips har selv uttalt at han ikke er komfortabel med å bli kalt «helt».

Ifølge rederisjefen sin uttalte han:

- De virkelige heltene er marinen, marinejegerne og de som fikk meg hjem.(NTB)