KAPRING: Kaptein Sabeltann har erobret det meste. Nå kaster han seg også over statskanalen. Foto: Eivind Pedersen
KAPRING: Kaptein Sabeltann har erobret det meste. Nå kaster han seg også over statskanalen. Foto: Eivind PedersenVis mer

Kaptein Sabeltann erobrer NRK

Kommer med ny tv-serie neste år.

||| - Det er første gang det er spesialskrevet et Kaptein Sabeltann-manus, som er beregnet for TV-produksjon, forteller prosjektsjef i NRK Super, Gitte Calmeyer.

Avtalen mellom NRK, som skal sende serien, Saber Pix, som har skrevet historien, og SF Norge, som skal filme og produsere den, er enda ikke i boks, men alle parter bekrefter at det er en ny serie på trappene. De håper at avtalen foreligger i løpet av de to, nærmeste ukene.

Forhistorien til Pinki
Historien er ny, og skal bevege seg bort fra Tjuttaviga. Den er skrevet av Terje Formoe, men han skal selv ikke spille i serien.

- Terje har skrevet historien, men ikke manus. Den handler om Pinki, som veldig, liten gutt. Pinki er hovedkarakteren, og drømmer om å bli verdens yngste sjørøver med Den Sorte Dame, avslører produsent i SF Norge, Frederick Howard.

Han forteller også at det blir fem roller av en viss størrelse, og rundt 20 skuespillere til sammen. Kristiansand dyrepark blir hovedstedet for innspillingen, men Howard regner med at det også blir flere innspillinssteder.

26 episoder Når serien skal sendes, er enda ikke bestemt.

- Kaptein Sabeltann har bred familieappel, og serien vi få sentral sendetid, men hvilken ukedag det blir, eller når på året, er ikke fastsatt enda. Tidligere har det vært laget tegnefilm om Kaptein Sabeltann, teaterforestillingen er blitt filmet, men en spesielskrevet serie for fjernsyn, er ikke laget tidligere, forteller Calmeyer i NRK Super.

Plateselskapet Grappa har gitt ut Kaptein Sabeltann-platene, og direktør for Grappa Helge Westby, kan bekrefte antall episoder.

- Det blir 26 episoder, med en lengde på 15 minutter, forteller han.

Formoe gjør comeback
Produksjonen er enda i planleggingsfasen, men Howard i SF Norge håper å komme i gang med innspillingen i løpet av september, og ferdigstille opptakene i løpet av året.

Terje Formoe gjør Kaptein Sabeltann-comeback på teaterscena i sommer, etter ti års opphold.