Karaokemoro

ROSKILDE (Dagbladet): Wyclef Jean er noe i nærheten av et musikalsk geni, men på showet som gjestet Roskilde i går og Quart kommende tirsdag, vil han helst være skøyer og spille favorittskivene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

La oss kalle en spade for en spade: det Wyclef Jean presenterte fra Roskildes hovedscene i prime time på festivalens åpningskveld, var et rent karaokeshow. Vel hadde han med seg et lite band, men de var anonyme og ordinære kulisser. Vi snakker om en artig liten fest der Wyclef og en medbrakt dj avspiller sine favorittskiver, sier morsomme ting, shower litt rundt og pleaser publikum etter alle kunstens regler.

Umotivert

Som konsert er dette en helt umotivert affære. Det virker som 'Clef brukte ganske nøyaktig fem minutter på forberedelsene før han reiste til Europa for å gjøre sommerens turne. Det er tilsynelatende ingen plan her. Det er knapt en låt gjennom hele showet som blir spilt i sin helhet. Det holder med et snaut minutt, synes Wyclef. Den medbrakte dj-en spiller noen gamle skiver, og så jammer og traller Wyclef og bandet litt oppå.

Wyclef Jean har fått til utmerkede ting på egen hånd etter at Fugees startet sin til nå fem år lange pause. Han har til og med hatt store hiter. Den siste - og største - «911», kom den også mot slutten av showet - i hvert fall halve. Og uten duettpartner Mary J. Blige eller noen form for erstatter. På Fugees-låta «Ready Or Not» foretrakk Wyclef å bruke Lauryn Hills stemme fra plata. Han hadde med seg en kvinnelig vokalist, men hun forble på bakrommet - med en låts unntak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer