Karaokemoro

ROSKILDE (Dagbladet): Wyclef Jean er noe i nærheten av et musikalsk geni, men på showet som gjestet Roskilde i går og Quart kommende tirsdag, vil han helst være skøyer og spille favorittskivene sine.

La oss kalle en spade for en spade: det Wyclef Jean presenterte fra Roskildes hovedscene i prime time på festivalens åpningskveld, var et rent karaokeshow. Vel hadde han med seg et lite band, men de var anonyme og ordinære kulisser. Vi snakker om en artig liten fest der Wyclef og en medbrakt dj avspiller sine favorittskiver, sier morsomme ting, shower litt rundt og pleaser publikum etter alle kunstens regler.

Umotivert

Som konsert er dette en helt umotivert affære. Det virker som 'Clef brukte ganske nøyaktig fem minutter på forberedelsene før han reiste til Europa for å gjøre sommerens turne. Det er tilsynelatende ingen plan her. Det er knapt en låt gjennom hele showet som blir spilt i sin helhet. Det holder med et snaut minutt, synes Wyclef. Den medbrakte dj-en spiller noen gamle skiver, og så jammer og traller Wyclef og bandet litt oppå.

Wyclef Jean har fått til utmerkede ting på egen hånd etter at Fugees startet sin til nå fem år lange pause. Han har til og med hatt store hiter. Den siste - og største - «911», kom den også mot slutten av showet - i hvert fall halve. Og uten duettpartner Mary J. Blige eller noen form for erstatter. På Fugees-låta «Ready Or Not» foretrakk Wyclef å bruke Lauryn Hills stemme fra plata. Han hadde med seg en kvinnelig vokalist, men hun forble på bakrommet - med en låts unntak.

Et bra party

Det er synd at Wyclef Jean, denne store, eklektiske og vidsynte mann, lar seg henfalle til uambisiøst amatørskap som dette.

Men når det er sagt: han lager et bra party likevel. Når mannen inntar Quartfestivalen kommende tirsdag, gjelder det å innstille seg på et upretensiøst dj-show - ikke en vanlig konsert.

De av oss som har sett mannens dj-show på Oslo-klubbene Head-On og Barock, vet at han er god på dette. Han er et sjarmtroll og en entertainer som ethvert publikum vil finne elskelig. Av hitsene han avspiller for folket er «Ghetto Superstar», «No Woman, No Cry», «Stayin' Alive», «Guantanamera», «It Doesn't Matter», «Wish You Were Here», «Redemption Song», «Fu-Gee-La» og «Jump Around».

Bare vås selvfølgelig, men festlig vås.

<B>MOROMANN:</B> Wyclef Jean er et sjarmtroll, men det er et særdeles uambisiøst show han tar med seg til Quartfestivalen neste uke, mener Dagbladets anmelder.