Karatefilm fra Harestua

Kåre &The Cavemen er ikke bråkete eller raljerende, men stilriktige og nostalgiske - samtidig som de er seriøse og lidenskapelige. Den slappe, utvaskede 90-tallsironien er erstattet med noe som aldri går av moten: Kvalitet og fordypelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Låta som innleder Kåre & The Cavemens første «helaftens» CD, heter «Enter The Dragon». Den er - bortsett fra den tradisjonelle «Hava Negilah» - den eneste melodien på denne instrumentalrock-plata som ikke er komponert av gitarist Knut Schreiner og de andre huleboerne fra Harestua. «Enter The Dragon» er ingen hvilken som helst låt.

Sinnsopprivende

Den er en liten perle skrevet av selveste Lalo «Mission Impossible» Schifrin, den klassisk utdannede argentinske jazzmusikeren som er blitt en av agentfilm/detektime-musikkens suverene stormestrer. «Enter The Dragon» fra 1973 var den siste helaftens spillefilmen til karatekongen Bruce Lee, en film som i Leonard Maltins filmguide får følgende treffende karakteristikk: «Nesten perfekt actionfilm som glemmer alt som heter plot og konsentrerer seg om sinnsopprivende (mindboggling) handling.»

Jeg vil uten videre adoptere denne formuleringen og bruke den om «Jet Age», og det er ment som en kompliment. «Jet Age» er action uten handling. Den er musikalsk meditasjon over det som kalles pop art, en lek med lyd som er virtuost gjenspeilt av bokdesigneren Bernard Blatch på CD-coveret. Fartsfylte musikalske race veksler med dvelende cocktailbarstemninger. I postmoderne stil låner gruppa brokker, riffs og effekter fra rock- og populærmusikkens historie og presenterer dem i sine egne sammenhenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer