Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kåre & gutta på tur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

:

Men det finnes verre ting enn å fylle turnébussen med instrumenter, øl, tobakk og CD-plater - og reise på Danmarks-tur!

- Vi sverget på at vi aldri skulle dra til Roskilde før vi selv fikk spille der, sier Cavemen-sjef Knut Schreiner (22) stolt.

Mens andre norske rockere med respekt for seg sjøl valfarter til Roskilde hvert år, har Schreiner og resten av gjengen holdt seg hjemme. Inntil i går.

Men det norske instrumentalbandet som har tatt Norge med storm og skandaler det siste halvåret, har ingen illusjoner foran dagens Roskilde-konsert. VM i rock

- Det blir nok full VM-på-ski-stemning når vi spiller. Nordmenn vil gjerne vise at de er de største entusiastene. Vi regner med et konserttelt fullt av hojende, skrålende nordmenn med flagg, vikinghjelmer og dingeldangel. Våre norske venner vil nok gjerne vise at nordmenn er best i utlandet, mener gitarist Schreiner.

Han er nok langt nærmere sannheten enn de mange norske bandene som har reist til Roskilde fulle av håp om at dette er spillejobben som skal gi det store utenlands-gjennombruddet.

Men litt stas er det selvsagt å få spille på Roskilde.

- Roskilde-programmet er en målestokk på hva som har skjedd i musikkverdenen det siste året, mener Schreiner. Dessuten:

- Dette er nok vår viktigste konsert noensinne.

Buksepressa

Kåre & The Cavemen har fått en solid posisjon etter at deres debutalbum «Jet Age» kom tidligere i år. Skandalene har da også kommet tett med butikktyveri i den nyåpnede Virgin Megastore, oppfordring til hasjrøyking fra scena i Sogndal og full nakenposering fra trommeslager Kåre J. Pedersen (22) som «høydepunkter». Da Dagbladet fulgte Cavemen i turnébussen fra avreise på Grønlandsleiret i Oslo til ankomsten i Roskilde, var det imidlertid få skandaler å spore.

- Vi er ikke noe skandaleband egentlig. Men det har vært en sesong med mye hard festing og rus. For en ung og fersk gjeng som oss kan det selvsagt gi enkelte utslag, innrømmer han.

- Det er jo ikke alt som blir oppdaget heller. Som da Kåre stjal en buksepresse fra SAS-hotellet i Stavanger. Det har vi ikke fått bråk for i det hele tatt, forklarer Schreiner.

Sex og øl

Cavemens innleide Roskilde-bil er full av øl og CD-plater.

Gamle favoritter som Alice Cooper, David Bowie og Jimi Hendrix pumpes ut over høyttalerne.

- Bra musikk er jævli viktig. Og her i bandet er alle enige om hva som er bra musikk, forklarer Møller. Enige er de derimot ikke om hva som er bra oppvarming foran dagens Roskilde-konsert.

- For meg er det viktig å unngå sex de siste to timene før spillejobben, sier Knut.

- Dag må ha potetgull og øl, forteller Knut. - Anders trener med manualen sin, avslører Knut.

- Jeg tar meg et par øl, understreker den tilbakelente Kåre. Og tilbakelent kan også Cavemens holdning foran dagens konsert karakteriseres. Langt viktigere rent karrieremessig er det nemlig at «Jet Age» gis ut i Tyskland og USA i august og september.