«KÅRE DEN GRUSOMME»: Kåre Conradi er nominert for rollen som Richard III i «Richard III» på Nationaltheatret. Her ser vi «Kåre den Grusomme» i samtale med teatersjef Hanne Tømta om det brutale og sterke William Shakespeare-dramaet.
Foto: Anders Grønneberg
«KÅRE DEN GRUSOMME»: Kåre Conradi er nominert for rollen som Richard III i «Richard III» på Nationaltheatret. Her ser vi «Kåre den Grusomme» i samtale med teatersjef Hanne Tømta om det brutale og sterke William Shakespeare-dramaet. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Kåre Conradi er Hedda-nominert for sin brutale rolle som kong Richard lll

Men han får en tøff kamp.

I formiddag ble det kjent hvem som er nomimert til Heddaprisene 2016.

I kategorien «Beste mannlige skuespiller» må Kåre Conradi slåss mot Andreas Stoltenberg Granerud og Henrik Mestad.

Kåre Conradi er nominert for rollen som Richard III i «Richard III» av William Shakespeare, en kraftanstrengelse av et stykke i regi av Kjersti Horn på Nationaltheatret. Den andre nominerte er Andreas Stoltenberg Granerud for rollen som Andreas Doppler i «Doppler» av Erlend Loe i regi av Tomi Janei på Trøndelag Teater. Siste nonimerte er Henrik Mestad for rollen som Karsten Bernick i «Samfunnets støtter» av Henrik Ibsen i regi Peter Langdal - et samarbeid mellom Riksteatret og Nationaltheatret.

I klassen «Beste mannlige medspiller» finner vi Christian Ruud Kallum, Bartek Kaminski og Per Schaanning.

Kvinnekategorien Kampen om Hedda-statuetten i kvinnekategorien blir ikke mindre enn i herreklassen. Tre kvinner er nomimert i klassen «Beste kvinnelige skuespiller»: Ane Dahl Torp for rollen som Aig i «Solaris korrigert», Nina Ellen Ødegård for rollen som Carol i «A Christmas for Carol» og Marit Østbye for rollen som Helen i «Fravær».

De nominerte til «Beste kvinnelige medspiller» er:

Mari Hauge Einbu for rollen som Louise i «Armod og edelt sinn» av August von Kotzebue på Trøndelag Teater. Tone Mostraum, for rollen som Leonora i «Den stundesløse» av Ludvig Holberg på Nationaltheatret og Silje Storstein for rollen som Ellida Wangel i «2 x Ibsen» på Hålogaland Teater.

34 Hedda-nominasjoner Det er totalt 34 nominasjoner fordelt på 28 scenekunstnere og 24 forestillinger av 17 norske institusjoner og 3 scenekunstkompanier som skal deles ut. Se detaljert faktaoversikt litt lenger ned i saken:
 
Slik blir nominasjoene fordelt på teatrene:

BESTE KVINNE? Går Hedda-prisen i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» til Ane Dahl Torp på Det norske teateret med «Solaris korrigert», som hun spiller sammen med ektemannen Sjur Miljeteig.

Foto: Nina Hansen
BESTE KVINNE? Går Hedda-prisen i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» til Ane Dahl Torp på Det norske teateret med «Solaris korrigert», som hun spiller sammen med ektemannen Sjur Miljeteig. Foto: Nina Hansen Vis mer

Det Norske Teatret, sju nominasjoner til fem forestillinger.  Nationaltheatret, fem nominasjoner til fire forestillinger. Trøndelag Teater, fire nominasjoner til to forestillinger. Den Nationale Scene, fem nominasjoner til to forestillinger. Hålogaland Teater, tre nominasjoner til to forestillinger. Brageteatret, t nominasjoner til to forestillinger. Teater Ibsen, to nominasjoner til to forestillinger. Teatret Vårt, to nominasjoner til én forestilling. Rogaland Teater, to nominasjoner til én forestilling. Riksteatret, en nominasjon.

NOMINERT: Henrik Mestad er Hedda-nominert for rollen som Karsten Bernick i «Samfunnets støtter» av Henrik Ibsen.
Foto: Anders Grønneberg
NOMINERT: Henrik Mestad er Hedda-nominert for rollen som Karsten Bernick i «Samfunnets støtter» av Henrik Ibsen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer