Kåre Conradi er Hedda-nominert for sin brutale rolle som kong Richard lll

Men han får en tøff kamp.

«KÅRE DEN GRUSOMME»: Kåre Conradi er nominert for rollen som Richard III i «Richard III» på Nationaltheatret. Her ser vi «Kåre den Grusomme» i samtale med teatersjef Hanne Tømta om det brutale og sterke William Shakespeare-dramaet.
Foto: Anders Grønneberg
«KÅRE DEN GRUSOMME»: Kåre Conradi er nominert for rollen som Richard III i «Richard III» på Nationaltheatret. Her ser vi «Kåre den Grusomme» i samtale med teatersjef Hanne Tømta om det brutale og sterke William Shakespeare-dramaet. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I formiddag ble det kjent hvem som er nomimert til Heddaprisene 2016.

I kategorien «Beste mannlige skuespiller» må Kåre Conradi slåss mot Andreas Stoltenberg Granerud og Henrik Mestad.

Kåre Conradi er nominert for rollen som Richard III i «Richard III» av William Shakespeare, en kraftanstrengelse av et stykke i regi av Kjersti Horn på Nationaltheatret. Den andre nominerte er Andreas Stoltenberg Granerud for rollen som Andreas Doppler i «Doppler» av Erlend Loe i regi av Tomi Janei på Trøndelag Teater. Siste nonimerte er Henrik Mestad for rollen som Karsten Bernick i «Samfunnets støtter» av Henrik Ibsen i regi Peter Langdal - et samarbeid mellom Riksteatret og Nationaltheatret.

I klassen «Beste mannlige medspiller» finner vi Christian Ruud Kallum, Bartek Kaminski og Per Schaanning.

Kvinnekategorien Kampen om Hedda-statuetten i kvinnekategorien blir ikke mindre enn i herreklassen. Tre kvinner er nomimert i klassen «Beste kvinnelige skuespiller»: Ane Dahl Torp for rollen som Aig i «Solaris korrigert», Nina Ellen Ødegård for rollen som Carol i «A Christmas for Carol» og Marit Østbye for rollen som Helen i «Fravær».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer