Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kåre Conradi som kynisk talkshow-vert

Gikk i «lære» hos Dan Børge.

Etter overbevisende spill sammen med Pia Tjelta i «Lille Eyolf» i regi av Nationaltheatret, setter Kåre Conradi seg i talkshow-stolen.

Ikke som konkurrent til Skavlan, men som en langt mer kynisk versjon i regi av Riksteatret.

Vil lure publikum «Komplottet» av Joe Penhall er et velkomponert underholdende og intelligent skrevet teaterstykke av en dramatiker som vet hvordan han skal overraske publikum og lure dem trill rundt.

- Jeg spiller en kynisk talkshow-vert full av forakt for sitt publikum, sier Conradi.

Her er det snakk om å strekke seg meget langt for å få en god historie. Siden urpremieren på Royal Court Theatre i London i 2004 er «Komplottet» blitt spilt på scener over hele Europa.

Berømmelse til hodet Uten å snakke stygt om verken Fredrik Skavlan eller Dan Børge Akerø, Norges to største talkshow-verter, blir slike tv-kjendiser popstjerner på lik linje med sine mest kjente gjester.

- I «Komplottet» spiller jeg en fyr hvor makt og berømmelse har gått til hodet på ham, sier Conradi.

Men så vet Kåre Conradi litt mer om hva som skjer i kulissene på et talkshow enn folk flest. Til Dagbladet avslører han at han hadde jobb som rekvisittassist for Dan Børge på NRK på 80-tallet.

Hos Dan Børge - Jeg var 15 år da jeg tilfeldig kom inn, men jeg hadde den jobben lenge. Det viktigste var ikke å komme på tv. Jeg måtte bevege meg bak oppmerkede røde lys. Jobben var å skjenke i lettøl til Dan Børge og ordne rundt - uten å komme på tv, sier Conradi.

I dette stykket spiller Kåre Conradi en fallende stjerne.

- Han har vært på høyden, og har hatt sine fall. Han er en usympatisk fyr som forakter de som står under ham. Suksess kan fort gå i hodet på skol som får så mye makt og beundring, sier Conradi - som deler scenen med Ulrikke Døvigen og Tov Sletta.

Fra sjef til soldat Etter ti år som teatersjef takker Ellen Horn for seg og gir stafettpinnen til Tom Remlov. Selv blir hun en fotsoldat igjen, og skal neste år ut på turne i regi av - ja nettopp Riksteatret.

TV-VERT KÅRE CONRADI: Kåre Conradi spiller en slu, sleip og kynisk talkshow-vert når Riksteatret byr på det britiske suksesstykket «Komplottet». Alle foto: Anders Grønneberg
FRA «ØYEVITNE»: Regissør Kim Sørensen, sist sett som MC-kriminell i «Øyevitne», setter opp «Komplottet» med Kåre Conradi, Ulrikke Døvigen og Tov Sletta - her i samtale med Ellen Horn.
BJARTE SOM GAMMEL DAME: Bjarte Hjelmeland reiser land og strand med latterbomba «Gu kor gøy!»
MANGE ANSIKTER: Bjarte Hjelmeland har mange ansikter og roller i stykket «Gu kor gøy!», som har fått glitrende mottakelse tidligere.
ELLENS HORNS SISTE: Etter ti år slutter Ellen Horn som sjef ved Riksteatret. Men hun reiser neste år ut på veien med «Natten er dagens mor» av Lars Norén. Fra v. Terje Strømdahl, Emil Johnsen, Kjersti Horn (regi), kostymedesigner Sven Haraldsson, Ellen Horn, Glenn André Kaada og Kåre Conradi.
FOR BARN: Musiker Jørun Bøgeberg er med i barnestykket «Kjell-Aksel rocker» av Cecilie Enger, dramatisert av Christine Stoesen.
SAU PÅ SCENEN: Dersom denne sauen, som her snakker med Kåre Conradi, ikke blir til pinnekjøtt, kan barn oppleve mye musikk i stykket «Kjell-Aksel rocker» neste år.
NÅR BARN OVERTAR: «Juryen» er en underholdende forestilling for både barn og voksne. Her ser vi Ellen Horn i samtale med koreograf og regissør Hege Haagenrud og hennes barn Edith og Frans.
NATURSTI: Teatersjef Ellen Horn samarbeider med generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening og inviterer til natursti utenfor kulturhus land og strand rundt med steking av pinnebrød på bålpanne før barneforestillingen «Peer, du lyver!».
«MUGG» PÅ SCENEN: Regissør Ellen Horn snakker med Kåre Conradi om stykket «Mugg» med Marianne Krogness og Marit Østbye i rollene.

- «Natten er dagens mor» er et samarbeid mellom Riksteatret og Nationaltheatret, sier hun.

Det skal ført settets opp på Nationaltheatret, der Ellen Horn er tilbake som skuespiller. Men skulle det by seg en anledning til å få regissert litt, så sier hun ikke nei.

- Dersom teatersjef Hanne Tømta spør, blir jeg nok ikke vanskelig å be, sier Horn.

Riksteatret presenterer våren 2015. Ellen Horn.

Foto: Anders Grønneberg
Riksteatret presenterer våren 2015. Ellen Horn. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media