Kåre Magnus: - Deltakerne er rare

Kåre Magnus har første sending alene i kveld.

(Dagbladet.no): - Jeg er spent, men jeg gleder meg også. Det blir litt rart. Til nå har vi vært to personer, og da har man litt å spille på. Men nå må jeg gjøre alt alene.

Når den første Idolfinalen sendes i kveld er det bare Kåre Magnus Bergh som er programleder. Makkeren Solveig Kloppen har tatt permisjon fordi hun snart skal føde.

For Kåre Magnus betyr det at han fremover må klare hele sendingen alene:

- Det må bare funke, jeg har ikke noe valg. Men jeg har gått en god skole hos Solveig. Jeg tror at hvis jeg skulle gjøre dette i fjor, så hadde jeg besvimt for lenge siden. Heldigvis handler ikke dette om meg, det handler om deltakerne.

Kåre Magnus er en av dem som har hørt mest på årets deltakere. Han forteller at de tolv som skal på scenen i kveld skiller seg ut fra de i fjor:

- Det er en ganske variert gjeng. Mye ulike stiler. Folk er kanskje litt rarere i år, og det er flere med spesielle stemmer.

For sju uker siden ble Kåre Magnus far for første gang. Nå må han kombinere en travel jobb med ønsket om å tilbringe tid med sønnen Sam:

- Det var litt hektisk de første semifinalesendingene, men nå er det ikke to sendinger i uka lenger, så da går det greit.

Kåre Magnus Bergh har nettopp blitt far, og nå står Solveig Kloppen for tur. Hun har termin i begynnelsen av denne måneden. Foto: Frank Karlsen
Kåre Magnus Bergh har nettopp blitt far, og nå står Solveig Kloppen for tur. Hun har termin i begynnelsen av denne måneden. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Er du redd for å gå glipp av mye de første månedene av livet til sønnen din?

- Jeg løper hjem etter jobb, og så prøver jeg å stirre han i øynene fra jeg kommer hjem til han legger seg.

Det er en utfordring å være programleder alene, men som far treffer Kåre Magnus på helt andre problemer:

- Holde og skifte går veldig fint, men det er litt vanskeligere når det for eksempel dukker opp røde prikker ved nesen. Da må man slå opp i en bok, og så sier man «nei, det er ingenting. Det er bare litt allergi fra morsmelka».

I kveld er Kåre Magnus Bergh Idol-programleder alene.