Arkitekturopprøret:

Kårer Norges styggeste bygg

Arkitekturopprøret har nominert ti bygg de mener er Norges styggeste til egen arkitekturpris, «Grøsser-medaljen».

REFSER MUNCH: Under høstens åpning mottok Munchmuseet sterk kritikk. Nå har det omdiskuterte bygget havnet på Arkitekturopprørets nominasjonsliste for Norges styggeste bygg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
REFSER MUNCH: Under høstens åpning mottok Munchmuseet sterk kritikk. Nå har det omdiskuterte bygget havnet på Arkitekturopprørets nominasjonsliste for Norges styggeste bygg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med over 62 000 følgere på Instagram har Arkitekturopprøret skapt stor debatt rundt estetikken av bygg det siste året. I et tidligere intervju med Dagbladet avslørte de planer om eget byggeprosjekt. Nå skal de kåre årets styggeste bygg.

På Arkitekturopprørets nettside finner vi de ti nominerte til verstingprisen «Grøsser-medaljen». Kandidatene er fra hele landet, to av byggene ligger i Oslo.

Psykolog Saher Sourouri driver Arkitekturopprøret-kontoen sammen med Erik Holm. Han forteller Dagbladet at Arkitekturopprørets håp om at prisen skal stå til både skrekk og inspirasjon.

- Formålet er egentlig både å skremme og inspirere utbyggere, politikere og arkitekter til å gjøre bedre i framtida, sier han.

Slakter Munch

Blant de nominerte finner vi det kontroversielle Munchmuseet i Bjørvika. I nominasjonen beskriver Arkitekturopprøret Lambda som «et eksosgrått skuldertrekk» og mener bygget avkrefter deres teori om at dårlig samtidsarkitektur bare skyldes grådige boligutbyggere.

- Her valgte man nemlig bort kvalitet til fordel for et forsøk på provokasjon, og endte opp med et eksosgrått skuldertrekk som antakelig må totalrenoveres lenge før 100-årsjubileet for Munchs skjebnesvangre testamentering av hus og verker til Oslo kommune, skriver Arkitekturopprøret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer