ÅRETS ARTIST:  Rapperen Eminem ble kåret til årets artist under gårsdagens Youtube Music Awards. Foto: NTB Scanpix
ÅRETS ARTIST: Rapperen Eminem ble kåret til årets artist under gårsdagens Youtube Music Awards. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kåret til årets artist av Youtube

Eminem stakk av med gjev pris på ny prisutdeling.

(Dagbladet): I går kveld gikk den første Youtube Music Awards av stabelen i New York.

Youtube offentliggjorde tidligere i år at de planla en ny prisutdeling for å hedre artistene og sangene som Youtube-fansen har vært med på å gjøre til internasjonale hitlåter det siste året.

Kåret til årets artist Den aller gjeveste prisen var det rapperen Eminem som stakk av med, skriver The Hollywood Reporter. Han ble nemlig kåret til årets artist.

Den kjente rapperen gjorde stor suksess på 90-tallet og tidlig 2000-tallet, og har siden den gang hatt mer sporadiske låter inne på hitlistene. Nå er han igjen høyaktuell med sitt nye album «The Marshall Mathers LP 2», som offisielt slippes i morgen.

Prisen er basert på statistikk fra Youtube det siste året.

Mest engasjement Artistene og videoene som har vekket mest engasjement blant Youtube-fansen det siste året og som hadde flest visninger, likes, kommentarer og abonnementer var nominert, ifølge Youtubes offisielle blogg.

Fansen har også kunnet stemme fram sin favoritt på Youtube fra 21. oktober.

Prisen for årets video gikk til Girls Generation med «I Got a Boy», Macklemore & Ryan Lewis vant for årets gjennombrudd og Taylor Swift vant prisen for årets Youtube-fenomen med låta «I Knew You Were Trouble». Alle vinnerne kan du lese her.

I tillegg til prisutdeling var det også flere artister som sto på scena, deriblant Arcade Fire, Avicii, Lady Gaga, Eminem, M.I.A og Tyler, The Creator.