Kari Bremnes harselerer med rike menn og deres trofékoner

Til slutt ender det med knivdrap på artistens nye album.

KVINNE MED KLØR: Kari Bremnes er en tøff dame, som på sin nye plate tar oppgjør med så vel gale kvinner, som menn smykker seg med vakre koner. Legg merke til Kari Bremnes' smykker, spesielt gullklørne som får Fantomets dødningering til å blekne. Foto: Anders Grønneberg
KVINNE MED KLØR: Kari Bremnes er en tøff dame, som på sin nye plate tar oppgjør med så vel gale kvinner, som menn smykker seg med vakre koner. Legg merke til Kari Bremnes' smykker, spesielt gullklørne som får Fantomets dødningering til å blekne. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kari Bremnes (55) harselerer over rike, mektige og vellykkede menn som smykker seg med vakre koner - før hun stikker kniven i dem.

Teksten ender med at kvinnene til de rike og mektige tar livet av sine patetisk framstilte menn.

På en annen låt stenger hun en mann inne på et rom og holder han der i sjakk med dop.

Vakre smilende koner - Ja, huff. Jeg prøvde å stoppe drapene på dem, men jeg klarte det ikke, sier Bremnes, som legger til at det fins mange rare kvinner som også foretar morbide ting i forhold til sine menn.

De fins overalt, vakre koner, gjerne langt yngre kvinner, yndige smykker som står last og brast med sine menn - på fester eller på tv når de har gjort noe dumt.

- Som den smilende kona ved siden av Strauss-Kahn (som ble etterforsket for påstått voldtektsforsøk med hotellansatt. red.anm.), sier Kari Bremnes, som også kommer med mer hjemlige eksempler hun ikke ønsker å bli sitert på.

Ikke mannevond «Med sin nydelige kone» er en av låtene på hennes nye cd, som lanseres fredag 14. september.

Nå skal det sies at det ikke er Kari Bremnes selv som er blitt mannevond og, som i en annen låt - «Mann på rommet», stenger ham inne av ren galskap.

Og holder ham innestengt og i sjakk ved hjelp av dop.

Plata er variert og har - som alltid fra Bremnes' penn - et spennende tekstunivers, tittelen på albumet er «Og så kom resten av livet».

Ikke tidlig i livet - Jeg vedkjenner meg melankoli og vemod. På låta «Tidlig» sitter jeg på verandaen med ho mamma. Jeg ser henne som 80-åring, og som ung. Selv er jeg et sted midt imellom. Det er ikke tidlig i livet lenger - ikke seint heller.

Vi snakker om hvordan livet farer med oss. Det blir ikke slik vi hadde tenkt, slik hun synger om på platas åpningslåt, «E du nord».

Så siterer hun Don Draper i «Mad Men»:

HJEMMEGJORT: I leiligheten hennes i bygården i bakgrunn har Kari Bremnes spilt inn sin nye cd, «Og så kom resten av livet». Foto: Anders Grønneberg
HJEMMEGJORT: I leiligheten hennes i bygården i bakgrunn har Kari Bremnes spilt inn sin nye cd, «Og så kom resten av livet». Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Vi har tross alt ikke mer enn to liv, sier Bremnes.

Men hva hun legger i det, blir hengende i lufta.

For noen år siden ble Kari Bremnes skilt etter 23 år ekteskap. I dag er hun samboer. En av sangene heter «Trist når du får tenkt dæ om», der hun bl.a. synger litt sårt og forsonende om det at barn blir voksne og flytter ut.

Livet er brutalt Selv om plata kan virke nedstemt ved første gjennomgang, er det snert, varme og humor i melankolien som omgir Kari Bremnes.

- Livet har en vanvittig brutalitet i seg, men også poesi og magi, sier hun.

- Livet er heller ikke ryddig. Forandringer kommer, og etter hvert som vi blir eldre, frykter vi dem. Jeg tror det er viktig å forsone seg med forandringene, holde på den samme nysgjerrigheten som de unge har, sier Kari Bremnes.

Kari Bremnes

• Født 9. desember 1956 i Svolvær i Lofoten.

• Artist, musiker og låtskriver — tidligere journalist.

• Samboer, tidligere gift i 23 år - har to barn i på 20 og 24 år.

• Cand.mag. i nordisk språk og litteratur, historie og teatervitenskap.

• Debuterte som plateartist med «Folk i husan» i 1980 - med storebroren Ola.

• Slo gjennom med solodebuten «Mitt ville hjerte» i 1987. Gitt ut 15—16 plater og medvirket på like mange.

• Har mottatt flere Spellemannpriser, internasjonalt kjent i hi-fi kretser for sine lekre produksjoner.

• Aktuell med nytt album, «Og så kom resten av livet».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer