- Kari, min diva!

Jens Pikenes har kastet et uimotståelig blikk på en kvinne han ikke nøler med å kalle en diva - Kari Bremnes. Snart synger de jula inn sammen.

- Du er en visediva, en ekte diva. Du er Norges svar på Sophia Loren. Det er mye italiensk i deg, jeg ser deg like mye på Piazza Navarro som i fjæresteinene i Kvæfjord, sier en patosfylt og testosteronsprengt Jens Pikenes og fortsetter:

- Kari Bremnes har en så sterk virkning på meg. Hun spiller en stor og viktig rolle i mine erotiske fantasier.

Dandy og førsteelsker

Store ord fra en fyr som er nesten et hode lavere enn Bremnes på høye hæler. Språket står i stil til alt ved ham: klærne og kappe, hår og skinnskjegg, trutmunn og sminke. Jens Pikenes, alias Kjetil Rolness, er dandy, førsteelsker og stjerne i bandet Penthouse Playboys.

Hver førjul siden midt på nittitallet har bandet med gjester sunget jula inn.

I år er det Kari Bremnes som er invitert til å opptre sammen med Jens Pikenes.

Etter at Pikenes har overøst Bremnes med sine fantasier og lidenskap, svarer hun med sukat i blikket:

- Du ser meg slik jeg er innerst inne. Du ser på meg som en kvinne, sier hun og henvender seg til fotografen - som fungerer som anstand og ser at alt går sømmelig for seg:

- Han forbarmer seg over meg. Karrieren min kan ikke toppes etter dette. Jeg kan like gjerne pensjonere meg - alt etter dette blir bare meningsløst.

Prinsen av pop

- Jeg vil at din sensuelle, mystiske melankoli skal smitte over på meg og bandet. Lukt, mmm, du bruker veldig dyr og skjønn parfyme. Jeg, prinsen av norsk pop, og denne fantastiske divaen skal gi det norske folk fire konserter før jul, sier Pikenes.

Penthouse Playboys synger jula inn med Kari Bremnes, men for første gang skal orkesteret utenfor Oslo - eller glede folk i de mer grisgrendte strøk , som han selv omtaler byene Trondheim, Bergen og Stavanger.

Men vet egentlig Kari Bremnes hva hun innlater seg på?

- Jeg er ikke redd, jeg er vettskremt. Tenkt deg ham i nærkontakt med mitt låtmateriale. Han kan komme til å skjende mine sanger. Eller det som verre er: Tenk om han klarer å utnytte potensialet i låtene mine mer enn det jeg selv har maktet, sier Bremnes.

Glamourverksted

Før fotograferingen kan begynne, fisker Jens Pikenes fram en sminkepung på størrelse med en hockeybag og tilbyr Bremnes mer enn det et parfymeri kan by på.

- Du Kari, jeg tar deg fra Kirkelig Kulturverksted til Kirkelig Glamourverksted. Sammen skal vi smelte stålhjerter.

- Dette skal bli et storstilt show à la Las Vegas, Hollywood, Disneyland og Kvæfjord, sier Pikenes.

Hva publikum får høre? Det blir Elvis og overraskelser. Pikenes forteller at Åse Kleveland tok til tårene over Penthouse Playboys' versjoner av hennes låter:

- Hva med den «Folk treng husan, husan treng folk» - eller skal vi si «Folk treng jula, jula treng folk».

Ja, for vi elsker jula, ikke sant?

NY EROBRING: Jens Pikenes har alltid drømt om Kari Bremnes. Nå har han erobret henne til Penthouse Playboys' julekonserter. - Du er i mine heteste drømmer og villeste fantasier, sier dandyen og førsteelskeren om sin nye kvinne.