«Hotel Cæsar»:

Kari Simonsen gjør «Hotel Cæsar»-comeback: - Trist om det ikke fortsetter

Samtidig avfeier regissør Petter Skafle Henriksen påstander om dårlig stemning på settet. 

TILBAKE TIL CÆSAR: Kari Simonsen vender tilbake til Norges lengstlevende såpeserie. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB Scanpix
TILBAKE TIL CÆSAR: Kari Simonsen vender tilbake til Norges lengstlevende såpeserie. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB ScanpixVis mer

I dag er det nøyaktig 18 år siden den første episoden av Norges mest kjente og lengstlevende såpeserie, «Hotel Cæsar», ble sendt på tv. Tidligere i år slapp kanalen nyheten om at «Hotel Cæsar» tas av lineær TV.

TV 2 bestilte da 50 nye episoder av Hotel Cæsar, og besluttet samtidig å flytte den folkekjære dramaserien fra lineær tv til nett.

- Siste lineære episode sendes i løpet av desember 2016, deretter vil serien kun vises på TV 2 Sumo, sa dramasjef i TV 2, Christopher Haug den gang.

Kjører «Skam»-format

I forrige uke avslørte imidlertid VG at såpeserien får et nytt format. Når «Hotel Cæsar» flyttes til TV 2 Sumo, skal det bare sendes én episode i uka - fordelt på flere klipp.

- Episodene mandag til onsdag vil være i et kortere og mer spisset format, mens på torsdag vil man kunne se de tre episodene sydd sammen. Torsdagsepisoden vil også inneholde nye scener og en ny historie man ikke har sett tidligere i uken, opplyste Haug, som håper det nye formatet vil lokke flere til serien, i en pressemelding.

- Med en kortere og mer spenningsdrevet historie håper vi jo selvfølgelig at enda flere ser Hotel Cæsar. Samtidig har vi forståelse for at noen ønsker å se Cæsar på «gamle» måten, derfor får man også muligheten til dette i torsdagsepisoden, utdypet han.

Nye «Hotel Cæsar» kan minne mye om dagens «Skam». Presseansvarlig Maria Sandvik vil ikke kommentere hvorvidt kanalen har blitt inspirert av NRKs oppskrift, men legger vekt på at sluttproduktet er det viktigste.

- Vårt fokus er hele tiden på å levere et så godt produkt som mulig. Vi har produsert en sesong vi er veldig stole av med en tydlige Hotel Cæsar-signatur.

Gjertrud Krogstad gjør comeback

Det finnes foreløpig lite informasjon om hva som vil skje på hotellet etter jul, men Sandvik avslører til Seoghør.no at den kjente karakteren Gjertrud Krogstad, som spilles av Kari Simonsen, gjør comeback.

Kari Simonsen forteller at hun er glad i Gjertrud-karakteren, men lover at hun kommer inn for å skape intriger.

- Jeg liker henne. Hun er tøff, røff og ganske gal. Når hun nå kommer tilbake er hun nok ute etter litt penger. Hun kommer ikke bare av mors eller oldermorskjærlighet. Det ligger noe i bunn.

For gjennom de første sesongene, og egentlig gjennom alle åra, har det vært en feide mellom Anker-Hansen-familien (som eier hotellet), og Krogstad-familien.

VELKJENT KARAKTER: Kari Simonsen som Gjertrud Krogstad. Foto: TV 2
VELKJENT KARAKTER: Kari Simonsen som Gjertrud Krogstad. Foto: TV 2 Vis mer

Dette fordi karakteren Ninni Krogstad giftet seg med hotellkongen Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) og arvet 50 millioner kroner etter hans død.

Og selv om den bitre konflikten har glimret med sitt fravær de siste åra, er gnistningene på ingen måte glemt, skal vi tro Simonsen.

- Det blusser opp igjen, så absolutt, sier hun til Seoghør.no

Maria Sandvik skryter av Kari Simonsen.

- Vi er veldig glade for at Kari kommer tilbake. Hun er en fantastisk dame som kommer til å tilføre serien masse herlig drama, sier hun

«Betent og vemodig»

Det var regissør Petter Skafle Henriksen som avslørte at den rappkjefta karakteren gjør Cæsar-comeback.

«Når VG koker suppe om dårlig arbeidsmiljø på Hotel Cæsar koker jeg bare mer såpe sammen med noen av landets beste og proffeste», skrev han på Instagram.

VG-kommentaren var et svar på avisas påstander om at det er «svært betent, vemodig og bitter» stemning blant de ansatte på settet, som angivelig snart står uten kontrakt.

- Vi opererer som om «Hotel Cæsar» legges ned, fortalte en ansatt i produksjonen, som ville være anonym, til VG.

Petter Skafle Henriksen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene.

- Vi opplever at det er god stemning på huset. Holdningene som kommer fram i VG stammer bare fra en liten del av produksjonen, uttaler Skafle Henriksen.

- Trist om det ikke fortsetter

Kari Simonsen håper «Hotel Cæsar» vil leve lenge.

- Jeg synes det er et fint sted å jobbe. Det er mange flinke folk der. Masse dyktig håndverk. Det er trist om det ikke fortsetter.

Gjertrud er for øvrig ikke den eneste karakteren som gjør comeback.

- Det sjekker inn flere spennende karakterer på hotellet, både nye og gamle, røper Sandvik, som holder kortene tett til brystet.

GJENSYNSGLEDE: Anette Hoff ble blank i øynene da hun møtte Toralv Maurstad igjen. De to spilte far og datter i tv-serien «Hotel Cæsar». Se det rørende gjensynet her. Video: TV 2 Vis mer