Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kari og Silje»

Kari Slaatsveen etter siste sending på NRK i dag: - Det er rart å snu ryggen til frivillig nå

Etter 28 år har Kari Slaatsveen nå gitt seg i kanalen hun er «født og oppvokst i». 

BLIR FRILANSER: Kari Slaatsveen har vært kjent og kjær radiostemme på NRK i 28 år. Nå har hun takket for seg for å jobbe som frilanser. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BLIR FRILANSER: Kari Slaatsveen har vært kjent og kjær radiostemme på NRK i 28 år. Nå har hun takket for seg for å jobbe som frilanser. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er 28 år siden jeg første gang skrev kontrakt med NRK. Siden da har jeg laget 13-14 programmer, forteller Kari Slaatsveen (53) til Dagbladet.

I dag takket hun for seg med sin siste sending med radioprogrammet «Kari og Silje - hvem ellers?» på P13 som hun har ledet sammen med Silje Martinsen Wettre.

- Det er rart å snu ryggen til frivillig nå. Det er radiofolk der som er av de beste, sier Slaatsveen om kollegene i P13. Men så må man gjøre andre ting, sier hun.

Fortsetter med radio

Den populære programlederen har nettopp kommet inn døra hjemme når hun snakker med Dagbladet i telefonen. Hun forteller at det har vært en voldsom dag, men at det ikke er noe dramatikk i at hun nå gir seg som fast ansatt for almenkringkasteren.

Slaatsveen skal jobbe frilans og kommer fortsatt til å lage radio, men vil foreløpig ikke røpe hvilke prosjekter hun kommer til å jobbe med framover.

Hun røper heller ikke om hun kommer til å jobbe mer for NRK.

- Det kommer an på hva NRK vil, sier Slaatsveen.

Født og oppvokst i NRK

Journalisten og radiostemmen Kari Slaatsveen ble, ifølge Store norske leksikon ansatt i NRK Radio fra 1989. Først i morgenradioen på P2. Fra 1991 gikk hun over til underholdningsavdelingen. Slaatsveen har ledet flere populære radioprogrammer på P3, blant annet «Irma 1000» sammen med Barbara Jahn og «Holger Nielsens metode» fra 1999 til 2003.

Fra 2003 har hun ledet underholdningsprogrammet «Kveldsmat» og musikkprogrammet «Englefjes». Hun er også kjent fra panelet i radioprogrammet «20 spørsmål».

Til Dagbladet forteller hun at forholdet til NRK står sterkt.

- Jeg er veldig glad i NRK. Jeg føler at jeg er født og oppvokst der. Jeg har fått jobbe med folk jeg har ønsket å jobbe med i mange år. Jeg er også veldig glad i lytterne. Noen av dem har jeg kjent siden starten, forteller hun.

Hele Norges coronakart