Karimov-familiens indre liv er en blanding av et Shakespeare-drama og en moderne såpeopera

Diktatordatteren ned med vimpelen til topps.

GLAMOURDAGENE: Gulnara Karimova filmer sin far, president Islam Karimov, i 2012 under uavhengighetsdagens 31. august. Da var det glamour og Gulnara levde damenes glade dager. Nå er Karimova i husarrest og en stor korrupsjonsgranskning pågår. Foto: SHAMIL ZHUMATOV / REUTERS / NTB SCANPIX
GLAMOURDAGENE: Gulnara Karimova filmer sin far, president Islam Karimov, i 2012 under uavhengighetsdagens 31. august. Da var det glamour og Gulnara levde damenes glade dager. Nå er Karimova i husarrest og en stor korrupsjonsgranskning pågår. Foto: SHAMIL ZHUMATOV / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens folk senket stemmen til det nesten uhørlige når de ytret noe negativt om regimet, selv de mest uskyldige ting, som at prisene på matolje var gått opp, kunne de finne på å rope av ren opphisselse når de snakket om Gulnara Karimova,den eldste av presidentens to døtre:

«Hun er styrtrik! Hun eier hele Usbekistan, hoteller, fabrikker,bomull, gull, olje, gass, restauranter og you name it!» freste den unge engelskstudenten som kjørte meg til Timur Lenk-museet. «Hun går over lik for å få det hun vil ha. Det er på grunn av henne jeg vil flytte til USA. Så lenge hun sitter ved sin fars høyre hånd, er det ikke mulig å få til noe i dette landet. Jeg skulle ønske de låste henne inne, men det vil nok aldri skje ...»

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer