Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet

Karin Hindsbo (42) blir Audun Eckhoffs etterfølger som direktør ved Nasjonalmuseet. 

RETT KVINNE: Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet. Styrelederen ved Nasjonalmuseet beskriver henne som en av Nordens dyktigste museumsledere, og sier hun vil være rett kvinne til å lede Nasjonalmuseet inn i en avgjørende epoke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RETT KVINNE: Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet. Styrelederen ved Nasjonalmuseet beskriver henne som en av Nordens dyktigste museumsledere, og sier hun vil være rett kvinne til å lede Nasjonalmuseet inn i en avgjørende epoke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag offentliggjorde Nasjonalmuseet at det er den danske kunsthistorikeren Karin Hindsbo, som får jobben som ny direktør. Hun er ansatt på åremål i seks år.

Nasjonalmuseet lyste ut ny åremålstilling som direktør ved museet 11. november, og det var knyttet stor spenning til hvem som fikk jobben.

Hindsbo er i dag direktør ved Kode Kunstmuseene i Bergen. Hun har tidligere vært direktør ved Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand, og har ledet Kunsthallen i Aarhus.

– Nasjonalmuseet er en av de aller viktigste kulturinstitusjonene i Norden. Nå står vi foran museets mest spennende periode, på vei mot nytt bygg på Vestbanen i 2020. Her ligger en historisk satsning på kunst, og jeg gleder meg stort til å være med på å forme fremtidens nasjonalmuseum, sier Karin Hindsbo, i en pressemelding.

Hun starter i stillingen 1. juni.

13 søkere

Fredag ble listen over søkerne offentliggjort, og det ble klart at 13 søkere ønsket jobben.

Kunsthistoriker Knut Ljøgodt, tidligere direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø og nåværende direktør Audun Eckhoff var blant søkerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer