Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Karin Krog (78) - blir hun bare bedre og bedre?

Wandrups utvalgte: Ny plate sammen med Scott Hamilton.

Kongsberg 30.06.04: Karin Krog på kongsberg Jazzfestival. 
Foto: Bjørn-Owe Holmberg
Kongsberg 30.06.04: Karin Krog på kongsberg Jazzfestival. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer

CD: Svensken Jan Lundgren er en av Sveriges mest drevne jazzpianister. Sammen med sin landsmann Hans Backenroth på bass og Kristian Leth på trommer danner han kompet når Karin Krog møter saksofonisten Scott Hamilton fra USA på plata «The Best Things In Life».

Noe av det beste livet byr på, er plater som dette; full som den er av spilleglede, viruositet, sterke solopartier og rødglødende samspill.

Jeg hører flere og flere jazzenstuasiaster si at Karin Krog bare blir «bedre og bedre». Hun er uten tvil en fantastisk utøver, og de platene hun utgir, for eksempel fjorårets «Break of Day», er perler på en snor av utgivelser.

Men jeg vil helst ikke fornærme den Karin Krog vi hører på «Don?t Just Sing», som kom tidligere i år og som samler låter fra 1963 til 1999. Hun har alltid vært god.

Begge disse platene har for øvrig fått strålende mottakelser i internasjonale musikkmagasiner.

Standardlåter, som det heter, strømmer uanstrengt ut av hornet til Hamilton på den nye plata. Han er spesialist på denne typen myk melodiøsitet.

Flere av sangene er kjent fra Billie Holidays repertoar. Blant dem «How Am I To Know» (som forfatteren Dorothy Parker har skrevet teksten til).

Karin Krog så Holiday på Colosseum i Oslo i 1954 og har løst noen av de samme vokale mysteriene som sin henfarne søster i jazzen.

Krog har skrevet kyndige, personlige kommentarer til hver låt.

No nonsense. Straight to the point.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media