Karin Krog, Motorpsycho og Svein Finjarn mottar gjev «Hall of Fame»-pris

Sissel, Eidsvåg og Bremnes går tomhendt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To seniorer som har betydd veldig mye for henholdsvis norsk jazz og norsk pop blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame: Karin Krog (78) og Svein Finjarn (69).

De kompromissløse rockerne Motorpysycho blir også innlemmet i år.

Nei til Eidsvåg og Sissel Dermed må de seks andre nominerte: Bjørn Eidsvåg, Sissel Kyrkjebø, Finn Kalvik, Kari Bremnes, The Aller Værste og Jens Book-Jenssen finne seg i år vente - ett eller flere år til.

Onsdag 3. februar ble det kjent at det ble Karin Krog, Svein Finjarn og Motopsycho som fikk «gullbilletten».

Disse tre artistene ble innlemmet på første forsøk. Avdøde Jens Book-Jenssen er nominert tre ganger tidligere. De øvrige er alle tidligere nominert to ganger, mens Sissel Kyrkjebø og Finn Kalvik ble nominert for første gang nå - uten å nå fram.

Svein Finjarn Når du søker Svein Finjarn og får et Wikipedia-treff, så får du opp en mengde informasjon. Til høyre, der bildet av artisten skal være, står bildet av en hvit Fender Stratocaster.

Det sier alt.

Svein Finjarn vokste opp i Oslo og skal være den første nordmannen som fikk kjøpt, nettopp en Stratocaster - for 55 år siden. Britiske Shadows og gitarist Hank Marvin var den store inspirasjonkilden for Finjarn og The Beatnicks. Han er også kjent fra fra bandene Vanguards og New Jordal Swingers.

- Dette betyr veldig mye. Jeg er jo egentlig popmusiker, prøvde meg som heavyrocker et par måneder på 70-tallet, men det gikk ikke så bra, sa Svein Finjarn.

Karin Krog Karin Krog fikk sin første musikkpris, jazzutmerkelsen Buddyprisen, for 50 år siden. Hun er en av landets fremste jazzsangere og en internasjonal størrelse i jazzverdenen.

I år er det 52 år siden Karin Krog spilte inn sin første plate.

Hun har en cv langt som et godstog. Hun har spilt med «alle». I 1969 gikk hun til topps på det ledende magasinet Down Beats celebre liste over årets beste kvinnelige vokalister - med Janis Joplin 2. plass. En dronning, altså.

- Veldig artig å bli innlemmet i Hall of Fame sammen med Motorpsycho.

- Vi ga begge ut samleplate i 2015 og ble kåret blant årets ti beste samleplater i magasinet Rolling Stone, sa Krog

Motorpsycho Motorpsycho er en rocktrio fra Trondheim. Bandet ble dannet startet i 1989, og har lykkes å få et stort publikum både i Norge og i utlandet. Bandet består av originalmedlemmene Bent Sæther på bass og vokal og Hans Magnus «Snah» Ryan på gitar og vokal - og Kenneth Kapstad på trommer, tidligere kjent fra bl.a. Gåte.

Bandets musikk blir ofte omtalt som progrock.

Den er eksperimentell, tung og suggerende - ofte i en  blanding av psykedelisk rock, jazz, metall og punk. Bandet har også flørtet med country, i den eminente i «The Tussler». Håkon Gebhardt og Helge «Deathprod» Sten har også vært viktige medlemmer i bandet.

- Vi står her sammen med legender.

- Både Svein Finjarn og Karin Krog har tråkket opp stier for oss. Dette er veldig stas, Bent Sæther i Motorpsycho.

Motorpsycho har en stor produksjon. Skal man trekke fra et album, må det kanskje bli «Demon Box» dra 1993.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer