Karin og Bobby fant tonen

Jazzveteran Karin Krog (65) på plate med nu-jazzguru Espen Horne (36) alias Bobby Hughes Combination? Ja visst. Og det stopper ikke med det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til uka kommer tolvtommeren «Karin's Kerma», og om ei uke blir det live-debut i Molde. Ikke på det ordinære festivalprogrammet, men midt i byen på spillestedet Tapperiet. Der blir det konsert for groove- og danseglade med Karin, Espen og bandet som i tillegg teller Shining-saksofonist Jørgen Munkeby, Beady Belle-bassist Marius Reksjø, tangentmann David Wallumrød og trommeslager Erik Holm.

Euro-hit

«Karin's Kerma» er en spesialversjon av Bobby Hughes Combinations «Kerma Elastica», som i en drøy måned har gått sin seiersgang på europeiske diskotek. Hvordan kom samarbeidet i gang?

- Jeg hadde hatt lyst til å kontakte Karin i fire år, uten å våge det, sier Espen Horne, designer, klubbgründer, DJ og musikalsk regissør fra Bergen.

Bobby Hughes-navnet oppsto da han under studietida i England var profesjonell fotballspiller på Manchester-laget Wigan og av byråkratiske årsaker trengte en engelsk identitet for kunne få utbetalt lønn.

- Du skrev til meg og dro rett til Vietnam på ferie i fire uker, sier Karin, som likte det hun hørte, skrev en ny tekst og gikk i studio med Espen så fort han var tilbake i Norge. Resultatet ble over all forventning godt, og Espen, som har samlet på gamle Karin Krog-plater i årevis, inkluderer også «Karin's Kerma» på Bobby Hughes Combinations nye cd som kommer i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer