Karin og Bobby fant tonen

Jazzveteran Karin Krog (65) på plate med nu-jazzguru Espen Horne (36) alias Bobby Hughes Combination? Ja visst. Og det stopper ikke med det.

Til uka kommer tolvtommeren «Karin's Kerma», og om ei uke blir det live-debut i Molde. Ikke på det ordinære festivalprogrammet, men midt i byen på spillestedet Tapperiet. Der blir det konsert for groove- og danseglade med Karin, Espen og bandet som i tillegg teller Shining-saksofonist Jørgen Munkeby, Beady Belle-bassist Marius Reksjø, tangentmann David Wallumrød og trommeslager Erik Holm.

Euro-hit

«Karin's Kerma» er en spesialversjon av Bobby Hughes Combinations «Kerma Elastica», som i en drøy måned har gått sin seiersgang på europeiske diskotek. Hvordan kom samarbeidet i gang?

- Jeg hadde hatt lyst til å kontakte Karin i fire år, uten å våge det, sier Espen Horne, designer, klubbgründer, DJ og musikalsk regissør fra Bergen.

Bobby Hughes-navnet oppsto da han under studietida i England var profesjonell fotballspiller på Manchester-laget Wigan og av byråkratiske årsaker trengte en engelsk identitet for kunne få utbetalt lønn.

- Du skrev til meg og dro rett til Vietnam på ferie i fire uker, sier Karin, som likte det hun hørte, skrev en ny tekst og gikk i studio med Espen så fort han var tilbake i Norge. Resultatet ble over all forventning godt, og Espen, som har samlet på gamle Karin Krog-plater i årevis, inkluderer også «Karin's Kerma» på Bobby Hughes Combinations nye cd som kommer i høst.

Full sirkel

- Gamle Karin Krog-spor er med på samleplater som spilles på klubber og diskoteker over hele Europa og i Japan. Særlig versjonen hennes av «Maiden Voyage» går igjen, sier Espen, mens Karin smiler bredt og synes det er moro å bli remikset og presentert for et nytt publikum.

- Det tyske selskapet Crippled Dick lagde nylig ei samleplate med innspillinger jeg gjorde på 60- og 70-tallet, både i originalversjoner og som remikser. Jeg var tidlig ute med å bruke elektronikk, så på en måte er dette full sirkel, sier hun, og ser fram til å være «featured artist» med Bobby Hughes Combination i Molde.

Samarbeidet videre er foreløpig uklart, men et tilbud om ei ukes jobb på Jazz Café i London, der Bobby Hughes-bandet har spilt fire ganger, ligger allerede der.

FANT TONEN: Jazzsanger Karin Krog og musikkmaker Espen Horne alias Bobby Hughes Combination, tidligere Bobby Hughes Experience, er plate- og konsertklare med «Karin's Kerma».