Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Karin Park dras mot mørket

Dyster elektropop med gode hensikter.

INTENS PARK: Norsk-svenske Karin Park ser inn i mørket på «Highwire Poetry». Foto: Flagstone
INTENS PARK: Norsk-svenske Karin Park ser inn i mørket på «Highwire Poetry». Foto: Flagstone Vis mer

ALBUM: Det har rent mye vann under broa siden Karin Park i 2004 albumdebuterte med pen, strømlinjeformet og gitarbasert radiopop på Spellemann-belønte «Superworldunknown». Da hun slapp sin tredje plate for tre år siden, var det i en redefinert elektropopdrakt hun tok seg godt ut i. Med «Highwire Poetry» går den norgesbaserte svensken et skritt videre, og velger seg et uttrykk som er velkjent blant både norske og svenske kvinnelige soloartister: Den dystre, eksperimentelle elektropopen.

Mørkt og fengende Fra den tunge synthen innleder singelen og åpningssporet «Restless» er veien staket ut, og den går gjennom de samme dype, mystiske skogene som Fever Ray og Niki And The Dove vandrer i. Samtidig holder Park seg gjerne i nærheten av popstien, i likhet med sistnevnte. Både nevnte låt, synthpop-spretne «Explosions» og den kjappe elektrodiskoen i «Thousand Loaded Guns» beholder det melankolske og mørke, men i en fokusert, energisk og fengende form. Det er effektivt, om ikke alltid like avansert.

Intensivert stemme Andre produksjoner er det mer motstand i, som den insisterende, hakkende «Fryngies» (signert Barry Barnett, som i likhet med Karins bror David står for flere spor på plata), og «Tiger Dreams», som hviler på en tung hiphop-beat og dyp, skjelvende bass. Begge spor viser også hvordan Park på denne plata skrur til den særpregede stemmen sin et ekstra hakk, til det spente, raspende og tidvis eksplosive, gjerne med en lett Björk-aktig uthaling av ordene. Det gjør hun godt, og «Highwire Poetry» er en plate med flere minneverdige stunder. Men helt opp til det beste i sjangeren når den ikke.

«Highwire Poetry»

Karin Park

4 1 6
Plateselskap:

State Of The Eye Recordings / Cosmos Music Group

Se alle anmeldelser
image: Karin Park dras mot mørket
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media