Karines samlede striper

I dag lanseres for første gang en helnorsk tegneseriebok, hvor en kunstner har fått boltre seg på 175 store sider. Karine Haalands humoristiske striper i «Våre venner menneskene» er med andre ord en nyskapning i norsk bokverden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har aldri fått barn, men jeg tror det føltes litt sånn da jeg holdt boka i hendene første gang. Jeg fikk en følelse av at nå har alle tegneseriene mine kommet hjem, de har fått et sted å være, sier Karine Haaland (33).

Sensurert

For det er mer eller mindre «Samlede verker» som har funnet et hjem mellom to permer. Haaland, som i fjor fikk Dagbladets tegneseriepris, har skapt sine vittige striper siden 1995, og har vært å oppleve i blant annet Det Nye, Larson og Ny Tid. Hun er også blitt avskjediget fra Bergens Tidende, da hun la ordet «pakkis» i munnen på daværende justisminister Gerd-Liv Valla. Og NRKs Internett-redaksjon, som skulle bruke hennes striper på sine valgsider, falt ikke for den om Frp-eren som ga fellingstillatelse på en muslim som skulle ha revet i hjel flere sauer i Vegårshei.

Men Karine Haaland oppfatter ikke seg selv som bare provoserende.

- Jeg går ikke langt for å gå langt, men jeg gjør det for å understreke et poeng. Jeg prøver å unngå å virke sårende på enkeltmennesker. Jeg er veldig begeistret for tegneseriene til Steffen Kverneland, og hos ham ser jeg nødvendigheten av å ta den helt ut, og hvor fruktbart det er, sier Karine Haaland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer