Karines samlede striper

I dag lanseres for første gang en helnorsk tegneseriebok, hvor en kunstner har fått boltre seg på 175 store sider. Karine Haalands humoristiske striper i «Våre venner menneskene» er med andre ord en nyskapning i norsk bokverden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har aldri fått barn, men jeg tror det føltes litt sånn da jeg holdt boka i hendene første gang. Jeg fikk en følelse av at nå har alle tegneseriene mine kommet hjem, de har fått et sted å være, sier Karine Haaland (33).

Sensurert

For det er mer eller mindre «Samlede verker» som har funnet et hjem mellom to permer. Haaland, som i fjor fikk Dagbladets tegneseriepris, har skapt sine vittige striper siden 1995, og har vært å oppleve i blant annet Det Nye, Larson og Ny Tid. Hun er også blitt avskjediget fra Bergens Tidende, da hun la ordet «pakkis» i munnen på daværende justisminister Gerd-Liv Valla. Og NRKs Internett-redaksjon, som skulle bruke hennes striper på sine valgsider, falt ikke for den om Frp-eren som ga fellingstillatelse på en muslim som skulle ha revet i hjel flere sauer i Vegårshei.

Men Karine Haaland oppfatter ikke seg selv som bare provoserende.

- Jeg går ikke langt for å gå langt, men jeg gjør det for å understreke et poeng. Jeg prøver å unngå å virke sårende på enkeltmennesker. Jeg er veldig begeistret for tegneseriene til Steffen Kverneland, og hos ham ser jeg nødvendigheten av å ta den helt ut, og hvor fruktbart det er, sier Karine Haaland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.