«Karl Johan»-videoen går som en farsott i USA: - Blir ingen Ylvis-tilstander

Er sett nesten 350 000 ganger.

(Dagbladet): Hasse Hope og Erik Solbakken har gjort suksess med sitt program «Karl Johan», og i juni dro gutta til Los Angeles i USA for å lage en amerikansk versjon av humorprogrammet.

Der møtte de Anthony «Young Certified» Dagher og Qasim Ruthless Khan, som bidro til Folkets Film: «Under Sixty Seconds».

Nå har videoen tatt helt av på YouTube, og søndag kveld var den sett nesten 350 000 ganger på nettstedet.

- Det er alltid en positiv overraskelse når en video begynner å gå viral, som det nye trendordet er, forteller programleder Erik Solbakken.

Folkets Film går ut på at intervjuobjektene finner opp en film mens de blir intervjuet, og Dagher og Khans video var om et bankran.

- Kan kalle dem underholdningsmaskiner Solbakken synes det er kjempemorsomt at så mange har sett videoen, og skjønner jo hvorfor folk vil se den.

- Det var jo to helt fantastiske intervjuobjekter, eller underholdningsmaskiner kan vi kalle dem, som vi møtte på stranda i L.A. Gutta har fått med seg videoen, og de er nok veldig klare for at den skal ta helt av, sier Solbakken.

Han tror at «Under Sixty Seconds» har nådd så mange visninger fordi det er litt lettere å forstå folka i denne videoen, enn de vanlige intervjuobjektene gutta møter utenfor Egon i Karl Johansgate i Oslo.

- De vanlige vi snakker med er jo fra Nord-Odal og Elverum. Det er kanskje litt «too good to be true» også, at vi møtte på en som er veldig selvsikker, og at han andre prøver på å være det - kanskje litt for hardt, ler han.

Politiet avbrøt I L.A må man ha tillatelse for å filme på stranda. Dette hadde gutta visstnok i orden. I det intervjuet med Dagher og Khan er over, kan man høre en lokal politimann spørre om de har tillatelsen de trengte.

- UNDERHOLDNINGSMASKINER: Erik Solbakken og Hasse Hope sammen med Anthony "Young Certified" Dagher og Qasim Ruthless Khan på stranda i Los Angeles. Solbakken mener de to amerikanerne er underholdningsmaskiner - ikke vanlige intervjuobjekter. Bilde: Skjermdump, YouTube
- UNDERHOLDNINGSMASKINER: Erik Solbakken og Hasse Hope sammen med Anthony "Young Certified" Dagher og Qasim Ruthless Khan på stranda i Los Angeles. Solbakken mener de to amerikanerne er underholdningsmaskiner - ikke vanlige intervjuobjekter. Bilde: Skjermdump, YouTube Vis mer

- Vi hadde tillatelse til å filme, men jeg vet ikke helt hvor lenge vi fikk lov, egentlig. Jeg kommer til å nekte for alt i en amerikansk domstol, så de kan ikke ta meg, sier Solbakken lurt.

Men videoen rakk de å få ferdig - heldigvis.

- Det var kult at vi fikk med hele intervjuet før de kom og avbrøt.

- Ingen Ylvis-tilstander Alle videoene gutta laget i USA, har etter det Solbakken erfarer blitt lagt ut. Og selv om Folkets Film-videoen nå går viralt, tar ikke Solbakken og Hope av med en gang.

- Vi kommer ikke til å sette oss på flyet i morgen for å lage toeren. Vi sitter helt stille her hjemme. Det blir ikke noe Ylvis-tilstander ennå for å si det sånn, ler han.