- ANGRER:  Forfatter Karl Ove Knausgård er blitt intervjuet av The Time Magazine, men angret likevel i etterkant.  Foto: Anders Grønneberg
- ANGRER: Forfatter Karl Ove Knausgård er blitt intervjuet av The Time Magazine, men angret likevel i etterkant. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Karl Ove Knausgård er intervjuet over tre sider i Time Magazine

Men forfatteren angrer.

(Dagbladet): Karl Ove Knausgård (45) har latt seg intervjue av The Time Magazine. Det ukentlige amerikanske magasinet skal ha møtt «Min kamp»-forfatteren i Oslo, og resultatet er blitt en tre sider lang reportasje i bladet som har 25 millioner lesere.

Bladet er først å kjøpe den 2. juni, men allerede nå er det lagt ut mot betaling på ukebladets nettside.

- Angrer Saken åpner med følgende setning:

«Karl Ove Knausgård angrer på dette intervjuet.»

Han er kjent for å være tilbakeholden med å gi intervjuer, men har etter hvert sluppet litt opp på den fronten og snakket om bokprosjektet både i norske og internasjonale medier.

Videre i teksten til det amerikanske bladet, som er tilgjengelig gjort før betalingsmuren, står det:

«Han angrer på alle samtaler med journalister, sier han. Men han vil ikke slutte å gjøre det, fordi han ønsker anerkjennelsen like mye som han er flau over den, men likevel angrer han».

- Proust Intervjuet er blitt gjort i forbindelse med at hans tredje bok i «Min Kamp»-serien lanseres i USA denne uka, og ifølge hans norske forlag Oktober skal han signere bøker i Los Angeles, Seattle og New York mot slutten av uka. 

Siden den første boka ble gitt ut er forfatteren fra Arendal blitt sammenliknet med flere velkjente litterære skikkelser. The Time Magazine mener han er Norges svar på Marcel Proust. De har nemlig valgt tittelen «Norway?s Proust» på artikkelen.

Fotballbok Knausgård har den siste tida hatt flere jern i ilden, og ble i vår også firebarnsfar.

Tidligere i dag skrev Dagbladet om at Knausgård nå skriver fotballbok.

«Hjemme/borte» kommer til høsten, melder Pelikanen forlag. Den vil bestå av brevvekslingen mellom Knausgård hjemme i Skåne og Fredrik Ekelund i Rio de Janeiro i løpet av de fire ukene VM i Brasil varer, opplyser forlaget.