Karl Seglem

Folkemusikk + tekno = sant i Karl Seglems verden.

Respektfull, men djerv og fordomsfri omgang med folkemusikk og jazz i samrøre har gitt Karl Seglem en unik stemme i samtidsmusikken. Enhver ny CD fra ham er en begivenhet, og «Nye Nord» er intet unntak, selv om ikke alt på denne plata er like vellykket.

Svakheten er først og fremst knyttet til Seglems tonsettinger av tre tidlige Jon Fosse-dikt. Melodiene virker «konstruerte», og sanger Odd Nordstogas formidling puster lite liv i dem.

Best er Seglem & co når Terje Isungset (munnharpe), Bjørn Kjellemyr (bass), Christian Wallumrød (tangenter) og flere andre gode hjelpere får lov til å groove av gårde i en slags ruralt sparkende tekno-modus. Det swinger som et h..., og ved å velge denne jazzformen som dansepartner for folketonene, bringer Seglem sin egen musikk et nytt og spennende steg videre. Andre ganger trekkes det opp dunkle, elektroniske stemninger, og det funker, det også.

Og OBS: Karl Seglem er stadig en utmerket saksofonist. Lyrisk og intens tar han sine kor, med et klarere ekko av den garbarekske renskårethet i melodispillet enn på lenge. Mon de har den samme, fjerne blåne i sikte?