På den amerikanske Kirkus-lista

Karlsen i Knausgård-selskap på Kirkus-lista

 – Det er noe av det største som har skjedd meg som forfatter, sier Pål Johan Karlsen – som havnet på det amerikanske bokmagasinet Kirkus Reviews årsbesteliste.

Pål Johan Karlsen har klart noe bare Knausgård tidligere har oppnådd: Å oppleve å få sin roman med blant årets utvalgte på Kirkus Reviews liste i USA. Foto: Michelle Arcila /NTB Tema
Pål Johan Karlsen har klart noe bare Knausgård tidligere har oppnådd: Å oppleve å få sin roman med blant årets utvalgte på Kirkus Reviews liste i USA. Foto: Michelle Arcila /NTB Tema Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Bok365 befinner Karlsen seg i år i selskap med Karl Ove Knausgård som eneste nordmenn på den prestisjetunge lista.

Tidligere år har Per Petterson, Linn Ullmann og Jo Nesbø figurert.

«En oppriktig, morsom, umåtelig vinnende roman om en sexpioner som utforsker begjærets utkanter», heter det i anmeldelsen til Kirkus av «The Stormwater Drains in Canberra».

Smalt blir bredt

Romanhistorien starter i Norge, og handler om Kurt Larsen, en hemmelighetsfull, homofil Bodø-gutt på jakt etter eventyr. Ifølge Kirkus Review er det en oppvekst- og dannelsesroman som «omskapes til en global, seksuell odyssé».

Pål Johan Karlsen forteller Kurts historie fra han er 14 til han er 21 år, blant annet hvordan Kurt faller helt for Ragnar, som hele boken er skrevet til.

– Det høres ikke ukjent ut i disse «Skam»-tider? Tilsynelatende smalt – men med bred appell?

– Den enorme interessen for Even og Isak vitner om at vi alle kan leve oss inn i en god kjærlighetshistorie. Vi kan ikke få nok av kjærligheten. De smaleste historiene kan ha det bredeste nedslagsfeltet fordi de er de mest spesielle og unike historiene. Men av og til må man jo se det for å tro det, sier forfatteren til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer